A Hungaroringen tesztelt női pilótájával az Aston Martin F1-es csapata - F1VILÁG.HU

A Hungaroringen tesztelt női pilótájával az Aston Martin F1-es csapata

Teljesítette első Forma-1-es tesztjét a jelenleg az Aston Martin nagyköveteként tevékenykedő pilótanő, Jessica Hawkins. A brit versenyző múlt csütörtökön, a Hungaroringen vezethette az istálló 2021-es autóját.

A korábban a női autóversenyzőket tömörítő W Series sorozatban dobogós eredményig jutó Hawkins még 2021-ben csatlakozott az Aston Martin F1-es csapatához, F1-es debütálására pedig már 2022-ben elkezdte a felkészülést a csapat silverstone-i központjában.

A kemény munka pedig múlt héten meghozta gyümölcsét, a 28 esztendős pilótanő ugyanis először vezetett Forma-1-es versenyautót, méghozzá épp nálunk, a Hungaroringen: Hawkins az Aston Martin 2021-es, AMR21-es kódjelű versenyautójával körözhetett, és 26 kört tett meg. 2018 után ő lett az első női pilóta, aki F1-es autó volánja mögött kapott lehetőséget. Hawkins jövőre az F1 Academy sorozatban fog aktívan versenyezni.

A hungaroringi teszten, múlt csütörtökön az Aston Martin teszt- és tartalékversenyzője, Felipe Drugovich is lehetőséget kapott.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!