Friss hírek

A hungaroringi baleset nem befolyásolja Bottas jövőjét

Nem lesz befolyással a Valtteri Bottas jövőjével kapcsolatos döntésre a múlt hétvégi, hungaroringi baleset – ezt mondja Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója.

A finn versenyző a 2. helyről vágott neki a vasárnapi Magyar Nagydíjnak, ám a rajtnál több pozíciót veszített, majd az 1-es kanyarban elrontotta a féktávot és tömegbalesetet okozott.

A finn versenyző jelenleg érvényes szerződése a 2021-es év végén jár le a Mercedesnél, jövőjéről pedig még nyáron döntés születik majd. Helyére jó eséllyel pályázik George Russell, a Williams ifjú titánja.

Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója a hungaroringi versenyt követően elárulta, nem a Hungaroringen történtek alapján hoznak döntést.

„Nem. A hiba balszerencsés volt komoly következményekkel. Két autó között szendvicsbe került, elveszített minden leszorítóerőt, és aztán hirtelen túl késő volt. De egyáltalán nem befolyásolja a döntésünket” – mondta a Mercedes-főnök.

„Nehéz rajt volt ez Valtteri számára. Kipörögtek a kerekei, és aztán szendvicsbe került az első kanyar előtt, majd elvétette a féktávot.”

„Apró hiba volt ez óriási következményekkel, és jó néhány autó megsérült. Elnézést kérek a McLarentől és a Red Bulltól. Nehéz elfogadni, amikor ilyen balesetben esik ki az ember a verseny elején.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!