A hungaroringi eredmény nagy lökést ad a McLarennek

Carlos Sainz, McLaren MCL34
Fotó: McLaren
Nagy lökést ad a McLaren Forma-1-es csapata számára a múlt hétvégi Magyar Nagydíjon elért kiváló eredmény – ezt mondja az istálló csapatfőnöke, Andreas Seidl.

A wokingi gárda meglehetősen pesszimistán érkezett a Hungaroringre, autójának ugyanis papíron egyáltalán nem fekszik a kanyargós mogyoródi versenypálya.

Ehhez képest a vasárnapi versenyen Carlos Sainz és Lando Norris is pontot szerzett: előbbi versenyző az 5. helyen ért célba, míg ifjú csapattársa 9. lett.

A McLaren csapatát irányító Andreas Seidl azt mondja, komoly előrelépést sikerült tenniük, köszönhetően legújabb fejlesztéseiknek – köztük egy új, nagy leszorítóerejű hátsó szárnynak.

„Kétségkívül nagyszerű, hogy egyértelműen a miénk volt a negyedik leggyorsabb autó egy olyan pályán, ahol sok a lassú kanyar, melyek korábban egyértelműen gyenge pontjai voltak az autónak – jó látni, hogy a fejlesztéseink megoldottak bizonyos problémákat, és sikerült jobban megértenünk az autót” – mondta elégedetten a szakember.

„Nagy lökést ad ez nekünk a nyári szünet előtt, illetve a szezon második felére, mert lesznek még olyan pályák, ahol vannak lassú szekciók. Ez nyilván nagyon-nagyon biztató.”

Bár Sainz nagyon elégedett volt az 5. helyével, nem akarta túlzottan elbízni magát, elmondása szerint ugyanis más tényezők is segítették a csapatot.

„Talán a Hungaroring az F1-es autók számára egy közepesen gyors kanyarrá vált, mert nagyon gyorsnak tűnik, és ez egy kicsit jobban fekszik nekünk, mint vártuk” – magyarázta a McLaren versenyzője.

„És ez a fajta sötét aszfalt, ahogy láttuk Ausztriában és a Paul Ricardon is, segíti a teljesítményünket. Kellemesen csalódtunk ezen a hétvégén, de kört azért kaptunk, ezt pedig muszáj hozzátennünk – szóval rengeteg még a tennivaló.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS