A hungaroringi nyitóedzésen teszteli Verstappen balesetes motorját a Red Bull - F1VILÁG.HU

A hungaroringi nyitóedzésen teszteli Verstappen balesetes motorját a Red Bull

HIRDETÉS
A hétvégi Magyar Nagydíj első szabadedzésén teszteli majd azt a motort a Red Bull Forma-1-es csapata, mely megsérülhetett a legutóbbi versenyen, Silverstone-ban.
NORTHAMPTON, ENGLAND - JULY 16: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Red Bull Racing RB16B Honda during practice ahead of the F1 Grand Prix of Great Britain at Silverstone on July 16, 2021 in Northampton, England. (Photo by Michael Regan/Getty Images)

Az istálló világbajnoki éllovasa, Max Verstappen a Brit Nagydíj első körében ütközött össze Lewis Hamiltonnal, melynek következtében nagy sebességgel a gumifalnak vágódott.

Verstappen Red Bullja totálkárosra tört, Christian Horner csapatfőnök tájékoztatása szerint a kár nagyságrendileg 550 millió forint körüli. A Honda közben Japánban vizsgálta Verstappen V6-os erőforrását, ám egyelőre még nem tudni, hogy az 51G-s becsapódás után tovább lehet-e majd használni a motort.

Hogy a japánok további válaszokat találjanak, a Honda RA621H kódjelű motorját alaposan letesztelik majd a Magyar Nagydíj nyitóedzésén. Ez egyébként a második erőforrás, amit Verstappen használt idén – a szabályok szerint a versenyzők maximum hármat használhatnak fel büntetlenül a szezon során a belső égésű motoregységből, a turbófeltöltőből, az MGU-H-ból, és az MGU-K-ból.

Ha Verstappennek szüksége lesz egy harmadik egységre is a fentiek valamelyikéből, jó esély van rá, hogy a bajnokság későbbi szakaszában egy negyediket is be kell majd építeni autójába – ami viszont már rajtbüntetést von maga után.

Úgy tudni, a Honda sakurai központjában elvégzett elemzések nem tártak fel visszafordíthatatlan problémát, ám a pályatesztek természetesen fényt deríthetnek olyan meghibásodásokra, melyek a próbapadon nem ütötték fel a fejüket.

Az F1Világ.hu a hétvégén ott lesz a Hungaroringen: kövesd velünk a Forma-1-es Magyar Nagydíj legfontosabb eseményeit! Lépj be az F1Világ Paddockba, és ne maradj le semmiről!

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

A hungaroringi nyitóedzésen teszteli Verstappen balesetes motorját a Red Bull
Horner: Korai még Ricciardo jövőjéről dönteni
Az Audi már most tényező az F1-es versenyzői piacon
Semmit sem tudtak az F1-es csapatok a kínai pálya felületkezeléséről
Ha esik, szombaton is bajban lehet a Ferrari
Russell elárulta a gyenge időmérő okát

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!