A James Bondban is szerepet kapott az Aston Martin női versenyzője - F1VILÁG.HU

A James Bondban is szerepet kapott az Aston Martin női versenyzője

HIRDETÉS
A Forma-1-es csapat szimulátorát vezeti, fűnyíróval döntött sebességi rekordot, a W Seriesben versenyez és nem mellesleg a legutóbbi James Bond-filmben is szerepet vállalt az Aston Martin márkanagykövete, Jessica Hawkins, aki az F1-es csapat és a Peroni sörgyártó Magyar Nagydíj előtti közös sajtóeseményén mesélt élményeiről és eddigi pályafutásáról.
IMG_6817

A napokban a budapesti Nyugati pályaudvar környékén közlekedők testközelből élhetik át, milyen hangulat uralkodik egy Forma-1-es csapat garázsában. A Peroni Nastro Azzurro 0.0 és az Aston Martin egy európai turné keretében azok számára is elhozza az F1-es életérzést, akiknek valamilyen okból nincs lehetőségük versenyhétvégére kilátogatni. A fővárosi WestEnd bevásárlóközpont mellé már szerdán kitelepült az Il Pitstop nevű installáció, ami a Magyar Nagydíj hetén várja az autósport iránt érdeklődőket.

A szervezők szerda délután a sajtó képviselőit is vendégül látták. Hruska Rita, a Dreher Sörgyárak nemzetközi márkákért felelős marketing menedzsere elárulta, Olaszország egyik legnépszerűbb sörmárkája, a Peroni hosszú távú együttműködést kötött az F1-es csapattal, amelynek keretében többek között a felelős italfogyasztást és a Peroni Nastro Azzurro 0.0% népszerűsítését is célul tűzték ki. Az alkoholmentes ital hazánkban idén tavasztól kapható a Dreher forgalmazásában.

A sajtóesemény főszereplője Jessica Hawkins, az Aston Martin márkanagykövete volt, aki fiatal kora ellenére meglehetősen színes önéletrajzzal rendelkezik. Pályafutását hazájában, Nagy-Britanniában kezdte autóversenyzőként, jelenleg pedig az Aston Martin munkáját segíti, miközben a női pilótákat felvonultató W Seriesben is versenyez. Jelenleg a bajnokság nyolcadik helyét foglalja el, legjobb eredményét pedig a széria idei szezonnyitóján, Miamiban szerezte meg, ahol a dobogó második fokára állhatott fel. A hétvégi Magyar Nagydíjat nemcsak az Aston Martin csapattagjaként, hanem versenyzőként is várja, hiszen szombaton a W Series mezőnyével rajthoz áll a Hungaroringen.

A vele zajló beszélgetés kapcsán természetesen felmerült a kérdés, milyen élmény női versenyzőként érvényesülni egy férfiak által uralt világban. Elmondása szerint a neme miatt sosem érte hátrány, és kihangsúlyozta, az autósport csúcsára felérni nemtől függetlenül mindenki számára hihetetlen nagy kihívás. Az F1 és a nők viszonylatában két fontos mérföldkövet említett, amire a száguldó cirkusz törekedhet: elsőként arra, hogy bemutassa az első női F1-es pilótát, aztán pedig elérje azt, hogy a női versenyzők jelenléte többé ne számítson mérföldkőnek. Hozzátette, a női pilótákat támogató W Series nélkül most ő sem tartana ott, ahol.

Jessica a fentiek mellett egyéb érdekes történetekkel nyújtott betekintést az életébe. Megtudtuk például, hogy az idei évtől az Aston Martin F1-es autójának fejlesztésében is közreműködik, ugyanis hozzáférést kapott az istálló saját szimulátorához. Kihangsúlyozta, ezek a szerkezetek az F1-es autók kifinomultságával vetekednek: a G-erőkön kívül lényegében minden – időjárás, gumik, üzemanyagszint, beállítások stb. – tökéletesen élethűen imitálhatóak velük, így messze a hétköznapi videojátékok felett állnak.

Az F1-es ténykedései mellett Hawkins a legutóbbi James Bond-filmben is szerepet vállalt, ahol ő lett az egyik stunt driver, vagyis az autós akciójelenetekben kapott jelentős szerepet. Emellett egy egészen extrém rekorddöntés is a nevéhez fűződik: ő vezette a Honda által gyártott Mean Mower V2-est, a világ leggyorsabb fűnyíróját, amivel 6,285 másodperc alatt gyorsult 0-ról 100 mérföld/órára, vagyis körülbelül 160 km/órára. Apró szépséghibája a történetnek, hogy ez nem hivatalos rekorddöntésnek számít, mivel a hivatalos jóváhagyáshoz szükséges három különböző bizonyítási mód helyett csak kettő állt rendelkezésükre.

A sajtóesemény végeztével a jelenlévők kipróbálhatták, milyen kihívásokat tartogat egy F1-es kerékcsere, belehallgathattak a pilóta és a mérnöke közötti rádiókommunikációba és természetesen megcsodálhatták az Aston Martin színeire festett 2022-es demóautót is, ami kétségkívül a bemutató ékkövének számít. Az érdeklődők vasárnapig maguk is belekóstolhatnak az F1-es élménybe a WestEnd mellett, a Peroni és az Aston Martin közös installációjánál.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!