A jogtulajdonos is jobbá tenné a Forma-1-et - F1VILÁG.HU

A jogtulajdonos is jobbá tenné a Forma-1-et

A Forma-1 jogtulajdonosa, a CVC részéről Donald Mackenzie a minap elárulta, mindent megtesznek azért, hogy a jövőben izgalmasabb versenyeket láthasson a nagyérdemű.


A Forma-1 jogtulajdonosa, a CVC részéről Donald Mackenzie a minap elárulta, mindent megtesznek azért, hogy a jövőben izgalmasabb versenyeket láthasson a nagyérdemű.

A vállalat elnöke idén számos versenyhétvégén jelen volt már, és folyamatosan egyeztetett az érintettekkel arról, hogy miképp is lehetne javítani a Forma-1-es versenyzésen.

Mackenzie mindazonáltal úgy véli, jogtalanul kritizálják olyan sokat a száguldó cirkuszt, véleménye szerint ugyanis a show sokkal jobb annál, mint amilyennek az újságok leírják.

„Szerintem a sport önmagában sokkal jobb, mint amilyennek az emberek leírják” – mondta az üzletember.

„De természetesen vannak törekvések arra, hogy fejlődjünk, hogy még izgalmasabbá tegyük. Bernie [Ecclestone], az FIA és a csapatok is ezen dolgoznak, és remélem, hamarosan elő is állnak valamivel.”

Mackenzie kifejtette, érthető módon nem túl népszerűek például az olyan büntetések, mint amilyennel az Osztrák Nagydíjon szembesültek a nézők.

„Mi sem szeretjük. Nem tűnik sportszerűnek, hogy a versenyző bűnhődik a gyenge motor, vagy egy műszaki hiba miatt. De ez az FIA területe.”

„Azt nem tudom, hogy a tankolás újbóli bevezetése prioritást élvez-e. Szerintem csak próbálunk rájönni arra, hogy lehetne gyorsabbá tenni ezeket az autókat. Ehhez több üzemanyagra van szükségük, valaki ezért azt mondta, lehetne tankolás, de stratégiáról ebben az esetben nemigen beszélhettünk.”

A CVC megérti a Red Bull tulajdonosa, Dietrich Mateschitz csalódottságát is, de meg van győződve arról, az osztrák istálló visszatér a győztesek útjára.

Hirdetés

„Nyilván csalódott a csapat jelenlegi szereplése okán. De ő egy remek fickó, és biztos vagyok benne, hogy meg fogják oldani a problémákat és újra nyerni fognak.”

„A Red Bullnak egy jobb motorra van szüksége, és jó volna, ha a Renault elő tudna állni egy ilyennel. Bernie próbál találni nekik egy jobb motort.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

forma-1 rajt 2024

MEGJELENT!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!