A két Alpine is rajtbüntetést kap Interlagosban - F1VILÁG.HU

A két Alpine is rajtbüntetést kap Interlagosban

George Russell után az Alpine Forma-1-es csapatának két versenyzőjét is rajtbüntetéssel sújtották a versenybírók a Forma-1-es Brazil Nagydíjon.

Russellt, Esteban Ocont és Pierre Gaslyt a pénteki időmérőt követően idézték be a stewardok, miután a gyanú szerint megszegték a versenyigazgató utasítását, és nem megfelelő módon próbáltak helyet csinálni maguk előtt gyorsköreikhez. Niels Wittich még a versenyhétvégét megelőzően kötötte ki, hogy e célból a versenyzőknek tilos lassan haladniuk, adott esetben megállniuk a bokszutca gyorssávjában, ám lehetőségük van arra, hogy a bokszkijárat végén, szigorúan balra húzódva lelassítsanak, és így próbáljanak meg felkészülni köreikre.

A három említett versenyző azonban a bokszkijáratnál nem húzódott eléggé balra, és akadályozott más versenyzőket az elhaladásban. Így nemcsak George Russellt, hanem az Alpine két versenyzőjét, Esteban Ocont és Pierre Gaslyt is 2 rajthelyes büntetéssel sújtották. Ocon így végül a 14., Gasly pedig a 15. helyről vághat csak neki a vasárnapi versenynek.

A Brazil Nagydíj programja ma a sprintkvalifikációval és a sprinttel folytatódik.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

A két Alpine is rajtbüntetést kap Interlagosban
Bahreini Nagydíj: A versenynap eseményei élőben
Leclerc nagyon bízik a Ferrari versenytempójában
Jól fizet a fogadóiroda Leclerc és Russell győzelmére (X)
Az elszúrt időmérő után erős versenyt remél Perez
forma-1 rajt 2024

MEGJELENT!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!