A kettős pontszerzés a Renault célja

Újabb célt állított fel maga elé a Renault Forma-1-es csapata azok után, hogy Malajziában Jolyon Palmer is megszerezte idei első pontját.


Újabb célt állított fel maga elé a Renault Forma-1-es csapata azok után, hogy Malajziában Jolyon Palmer is megszerezte idei első pontját.

A brit újonc a 10. pozícióban ért célba, ezzel első pontját szerezte a száguldó cirkuszban.

Frederic Vasseur, a Renault csapatfőnöke azt mondja, a bajnokság hátralévő versenyein arra törekszenek majd, hogy mindkét autóval bejussanak a legjobb tízbe.

„Azt gondolom, fejlődünk” – mondta a szakember a Motorsport.com című internetes lapnak. „Most már a Toro Rossóval és a Haasszal harcolunk. Egy újabb lépést tettünk meg, azonban folyamatosan ebben a helyzetben kell lennünk.”

„A következő cél az lesz, hogy mindkét autóval a legjobb 10 között végezzünk. Nem vagyunk olyan messze a Q2 legjobbjaitól, szóval ez lesz a következő cél. Azt gondolom, folyamatosan fejlődünk a csomaggal, versenyről versenyre jobbak vagyunk. A továbbiakban is így kell folytatnunk.”

„Óriási előrelépésre persze nem számítunk, mert nem lesznek újításaink, de szerintem ez mindenkire igaz, szóval az erőviszonyok nagyjából ilyenek maradnak. A részletekre kell koncentrálnunk.”

Vasseur dicsérte Palmert azok után, hogy a brit a legtöbbet hozta ki az agresszív egykiállásos stratégiából Malajziában.

„A taktikánk jó volt, Jo pedig remek munkát végzett a gumikezelést illetően” – mondta. „Nyomni tudta, amikor megkértük rá, míg a verseny bizonyos szakaszaiban konzervatív tudott maradni. Most építenünk kell erre az eredményre, így kell folytatnunk a továbbiakban is.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!