A kezdeti problémák miatt rejtve maradt a Renault fejlődése

Fotó: Renault
Nico Hulkenberg (GER) Renault F1 Team RS19. Canadian Grand Prix, Friday 7th June 2019. Montreal, Canada. Hülkenberg
A Renault versenyzője, Nico Hülkenberg szerint csapata idei autója „szinte mindenhol jól működik”, a fejlődés azonban a kezdeti problémák miatt sokáig rejtve maradt.

A francia istálló a 4. helyen zárta a konstruktőri bajnokságot 2018-ban, az idei évben pedig szeretett volna eltávolodni a középmezőny csapataitól.

A gyenge megbízhatóság, illetve teljesítmény miatt azonban a Kanadai Nagydíjat megelőzően a csapat csupán a 8. helyet foglalta el a konstruktőri pontversenyben.

Montrealban viszont sikerült a jó szereplés: Daniel Ricciardo és Nico Hülkenberg egy 6. és egy 7. helyet szereztek, így a Renault a konstruktőrök versenyében is előrelépett az 5. helyre.

Az enstone-i gárda ráadásul a hétvégi Francia Nagydíjra számos újítással érkezik, Hülkenberg pedig nagyon optimista a folytatást illetően.

„Szerintem teljesen reális ez, mivel az autó eddig minden típusú pályán jól teljesített” – mondta a német. „Szóval szerintem következetes a csomagunk, és eddig mindenhol működött.”

„Egyszerűen csak nem jöttek az eredmények különféle hibák, okok, technikai problémák miatt. Szóval elég optimista vagyok.”

Tavaly egyébként a három élcsapat után a Renault volt a legkövetkezetesebb istálló, mindössze négy alkalommal nem tudott pontot szerezni. Idén ilyesmi már három versenyen előfordult, Hülkenberg szerint viszont ez olyan problémákra vezethető vissza, amiket már orvosoltak.

„Jó, hogy végre sikerült egy remek hétvégét zárnunk, nem voltak problémák, és mindkét autó pontszerző helyen ért célba.”

„Hatalmas jutalom ez mindenki számára Viry-ben és Enstone-ban. A kemény munka kifizetődik. Úgy érzem, az autóban mindig megvolt a potenciál, csupán emberi hibák, technikai problémák miatt gyakran hátulról rajtoltunk. Ráadásul olyan pályákon, ahol nem lehet előzni – szóval nehéz volt felzárkózni.”

Hülkenberg azt mondja, „izgatottan” várja a hétvégi Francia Nagydíjra tervezett fejlesztéseket, és reméli, ezúttal is sikerül legyőzniük az egyik Red Bullt.

„Folytatnunk kell ezt, remélhetőleg meg tudjuk tartani a lendületet a Renault hazai versenyére” – magyarázta a rutinos pilóta.

„A három élcsapatok jócskán előttünk jár, bár az egyik Red Bullt kétségkívül le tudjuk nyomni nyers tempóban, erőből. Ezt jó volt látni. Lesz néhány újításunk a Paul Ricardon, izgatottan várom ezeket.”

„Remélhetőleg ezekkel növelni tudjuk az autó teljesítményét, és egy kicsit talán csökkenteni tudjuk a hátrányunkat.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!