A „kiemelkedően profi” Vettelt méltatja a Ferrari - F1VILÁG.HU

A „kiemelkedően profi” Vettelt méltatja a Ferrari

HIRDETÉS
A „kiemelkedően profi” Sebastian Vettelt méltatta utolsó közös versenyük után az olasz istálló sportigazgatója Laurent Mekies.
GP SAKHIR  F1/2020 - VENERDÌ 04/12/2020     
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Sebastian Vettel

A négyszeres Forma-1-es világbajnok az idei szezont követően távozik Maranellóból, helyét pedig a McLarentől érkező Carlos Sainz veszi át.

Azt már tavasszal tudni lehetett, a Ferrari nem hosszabbítja meg Vettel szerződését, az azonban csak jóval később derült ki, a német pilóta 2021-ben is marad az F1-ben, és az Aston Martinnál folytatja pályafutását.

Vettel Abu Dhabiban utolsó ferraris versenyét teljesítette, a Scuderia sorfallal és egy hatalmas trófeával búcsúztatta a korábbi bajnokot, míg Vettel olaszul énekelt csapatának a leintést követően.

Laurent Mekies, az istálló sportigazgatója méltatta Vettelt, aki elmondása szerint a nehéz pillanatokban is összetartotta az istállót.

„Határozottan éreztük, hogy ez nem egy szokványos vasárnap” – mondta a futam után a szakember. „Ez egy különleges vasárnap volt, hiszen ez volt Seb utolsó versenye nálunk.”

„Szerettünk volna igazán megköszönni neki, amit az elmúlt 6 évben értünk tett. Ő a harmadik legtöbb győzelmet szerző versenyző a Ferrari történelmében.”

„Amit mindenképpen megőrzünk róla, hogy ő egy kiemelkedően profi versenyző, a jó és rossz pillanatokban is része volt a csapatnak, összetartotta azt.”

„Természetesen a lehető legnehezebb forgatókönyv szerint fejezzük be. De még ilyen körülmények között is összetartott bennünket, mindig konstruktív és pozitív volt, nem számít, milyen nehézségekkel is néztünk szembe. Így kell vezetni egy olyan nagy csapatot, mint a miénk.” 

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!