Orosz Nagydíj

A kiscsapatok nem támogatják a pénteki edzés törlését

A Forma-1 kisebb csapatai egyáltalán nincsenek meggyőzve arról, hogy a pénteki edzések számának csökkentése valóban költségcsökkentő hatású lenne.


A Forma-1 kisebb csapatai egyáltalán nincsenek meggyőzve arról, hogy a pénteki edzések számának csökkentése valóban költségcsökkentő hatású lenne.

A sportág nagyobb csapatai pénteken a Stratégiai Csoport égisze alatt megegyeztek abban, hogy átdolgozzák a versenyhétvégék pénteki edzésnapjait, és a jelenlegi kétszer kilencven perces szabadedzés helyett csak egyet tartanak délután, hogy ezzel is csökkentsék a költségeket.

A kiscsapatok többsége, akik nem voltak jelen a megbeszélésen, azonban úgy gondolják, hogy ezzel éppen az ellenkezőjét érik majd el, így teljes vállszélességgel ellenzik az edzések számának csökkentését.

„A Force India szemszögéből nézve, egyáltalán nem látjuk, hogy ez a megoldás miért lenne jó hatással a pénzügyekre” – mondta a csapat technikai igazgatója, Andrew Green.

„Mi az első szabadedzést mindig is arra használtuk, hogy fiatal tehetségeknek biztosítottunk lehetőséget a vezetésre, és ez egy remek bevételi forrás is volt számunkra, így ennek a megszüntetése komoly érvégés lenne nekünk, sőt veszélybe sodorna minket.”

A Sauber egyik vezetője, Giampaolo Dall’ara így folytatta: „Nem tudom megítélni, hogy mi jelent költségcsökkentést, mert ez nem az én asztalom, azonban technikailag, egy olyan csapat számára, mint amilyen mi vagyunk, a pályán töltött idő kulcsfontosságú.”

„Természetesen sokkal korlátozottabbak a lehetőségeink, mint más csapatoknak a szimulátoros munka terén, szóval a pályán töltött idő nagyon fontos számunkra.”

A nagyobb csapatok, mint például a Mercedes továbbra is úgy gondolja, hogy az edzések számának csökkentése mindenképpen pénzt takarít meg.

„Azt gondolom, hogy van értelme csökkenteni a munkát az autókon a hétvégéken, hiszen ezzel az alkatrészek kevésbé használódnak, különösen a motor, ami komoly költség minden csapat, főleg a kisebb alakulatok számára” – mondta a Mercedes ügyvezetője, Paddy Lowe.

„Ez volt a koncepció. Le kell még véglegesíteni, még hónapok, hogy minden apróság a helyére kerüljön, kellenek a jóváhagyások, de a koncepció az volt, hogy pénzt spóroljunk.”

„Ha a csapatok úgy érzik, hogy ezzel nem spórolunk pénzt, akkor természetesen el kell gondolni az egészet.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS