A kockás zászló a McLaren célja Melbourne-ben

Optimistán várják az évadnyitó Ausztrál Nagydíjat a McLaren-Hondánál – a csapatnál úgy érzik, reális célkitűzés a versenytáv teljesítése Melbourne-ben.


Optimistán várják az évadnyitó Ausztrál Nagydíjat a McLaren-Hondánál – a csapatnál úgy érzik, reális célkitűzés a versenytáv teljesítése Melbourne-ben.

A McLarennek nem lesz egyszerű dolga idén, új motorpartnerrel, a Hondával vág ugyanis neki a 2015-ös bajnokságnak, az első előszezoni teszten, Jerezben pedig bebizonyosodott, bőven van még tennivalója a párosnak, ha felül akar kerekedni a kezdeti problémákon.

Matt Morris, a McLaren főmérnöke elismerte, a múlt heti gyakorlás egyáltalán nem zajlott tökéletesen, de remélik, Barcelonában sikerül megoldaniuk a problémákat.

„A megtett körök száma és a teljesítmény kiábrándító volt, ugyanakkor számos olyan dolgot ki tudtunk pipálni a programban, mely megmutatta számunkra, hogy az új autó jó” – mondta a szakember az Auto Motor und Sport című német szaklapnak.

Morris azt mondja, a szélcsatornában kapott értékek és a pályán látottak megfelelően korreláltak egymással, „ami jó hír, hiszen az efféle problémákat nem lehet könnyen orvosolni”.

A szakember mindazonáltal kifejtette, a Jerezben felmerült problémák miatt a fejlesztésekkel nem a várakozások szerint haladtak.

„Lelassítottuk az aerodinamikai programot. Semmi értelme fejlesztéseken dolgozni, amikor még az alapcsomaggal sem tettünk meg elegendő kilométert.”

„A cél az volt, hogy olyan formában kezdjük az évet, amilyenben 2014-ben zártunk. Ehhez azonban még szükségünk lesz egy incidensektől mentes tesztprogramra.”

Amikor arról kérdezték, ehelyett a McLaren szimplán arra fókuszál, hogy autói célba érjenek Melbourne-ben, Morris így felelt: „Azt gondolom, ez reális célkitűzés.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!