A konstruktőri ötödik helyre hajt a Force India - F1VILÁG.HU

A konstruktőri ötödik helyre hajt a Force India

HIRDETÉS

A Force India alakulata újabb támadást indít a konstruktőri ötödik helyért az évadzáró Abu Dhabi Nagydíjon.


A Force India alakulata újabb támadást indít a konstruktőri ötödik helyért az évadzáró Abu Dhabi Nagydíjon.

A silverstone-i alakulat nemrég bevetett új aerodinamikai fejlesztései nem a várakozások szerint teljesítettek, a csapat ezért megpróbálta korrigálni a hibát.

A Force Indiánál abban bíznak, a McLarennel vívott kemény csata tovább folytatódhat majd a szezonzárón.

„Nyilvánvaló, hogy a McLaren jóval nagyobb fejlesztésre fordítható költségvetéssel rendelkezik, de nekünk is fel kell vállalnunk, hogy újításaink bizony nem a várakozásaink szerint teljesítettek” – mondta Bob Fernley, a Force India csapatfőnök-helyettese.

„A szezon közepén rossz irányba indultunk el. Most viszont már jó úton járunk, és habár ez segített minket abban, hogy előrelépjünk a 2015-ös autóval, féltávnál sajnos veszítettünk némi területet az idei év vonatkozásában.”

Fernley azt nem árulta el, pontosan miben is hibáztak, de úgy fogalmazott, rossz aerodinamikai koncepciót dolgoztak ki a szezon hátralévő részére.

A csapat Brazíliában javuló formát mutatott, így most abban bízik, az Abu Dhabi Nagydíjon lesz még esélye a konstruktőri ötödik hely megszerzésére.

A Force India hátránya jelenleg 34 pont a McLarennel szemben, miután azonban a szezonzárón duplapontokat osztanak, már egy ötödik és egy hatodik hellyel ennél többet – 36 pontot – lehet gyűjteni.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!