Friss hírek

A koreai remeklés nagy lendületet ad a Saubernek

Óriási motivációt nyújt a Sauber számára az a tény, hogy a múlt hétvégi remeklésnek hála sikerült megelőzni a Toro Rosso alakulatát a gyártók versenyében.


Óriási motivációt nyújt a Sauber számára az a tény, hogy a múlt hétvégi remeklésnek hála sikerült megelőzni a Toro Rosso alakulatát a gyártók versenyében.

A svájci kiscsapat sokat szenvedett a 2013-as idény első felében, a nyári szünet után azonban magára talált, legutóbb, Koreában pedig Nico Hülkenberg révén negyedikként ért célba.

A Sauber az elmúlt három versenyen 24 pontot gyűjtött, míg legfőbb riválisa, a Toro Rosso mindössze 6-ot, így a hinwili gárda jelenleg ugyanannyi egységet számlál, mint olasz riválisa, sőt, jobb eredményei miatt előkelőbb helyet is foglal el a konstruktőrök versenyében.

Tom McCullough, a Sauber főmérnöke elárulta, a remek eredmények felvillanyoznak mindenkit a csapatban.

„Ez így van, mindenkit jobb kedvre derítenek az efféle eredmények” – mondta a szakember az AUTOSPORT-nak.

„Most esélyünk van a rendszeres pontszerzésre – olykor egészen a mezőny elejében végezhetünk –, és ez igazán motiválja az egész csapatot.”

„Az eredményhez kellett némi szerencse is, de idén alaposan kijutott a balszerencséből is, és most képesek vagyunk ugyan helyekre juttatni az autót, ahol több pont begyűjtésére van lehetőség.”

„Ilyenkor ki lehet használni a körülmények kínálta előnyöket, ha pedig egy versenyző olyan remek munkát végez, mint Nico, akkor nagyszerű eredményt érhet el az adott csapat.”

A Sauber jelentős formajavulásában a közelmúltban pályára vitt újításoknak is komoly szerepük van, de persze a Pirelli abroncsainak idényközi változása is sokat segített.

Az istálló eredetileg az Indiai Nagydíjra tervezett egy komolyabb újítást, azt azonban korábban bevetette, már múlt hétvégén, Koreában.

McCullough szerint a közelmúltbéli fejlődés jövőre is hasznukra válik majd.

„Ami jó, hogy az autó megértése jövőre is segíteni fog bennünket. A két autó fejlesztése párhuzamosan történik, mint ahogy az aerodinamika kiismerése is.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!