A kormány döntése után nőtt az esély az F1-es Brit Nagydíjra!

NORTHAMPTON, ENGLAND - JULY 14: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Aston Martin Red Bull Racing RB15 leads Pierre Gasly of France driving the (10) Aston Martin Red Bull Racing RB15 during the F1 Grand Prix of Great Britain at Silverstone on July 14, 2019 in Northampton, England. (Photo by Charles Coates/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // AP-1ZXUVU2KN2111 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Fotó: Red Bull Racing
Lendületet adhat a Forma-1-es Brit Nagydíj megrendezéséhez a brit kormány hétfői bejelentése, miszerint júniusban újraindítanák a sportéletet az országban.

A brit kormány hétfőn egy 50 oldalas dokumentumot tett közzé terveiről, melyekkel a koronavírus-járvány miatti szigorításokon enyhítene a következő hetekben.

Ebben szó esik arról, engedélyeznék a sportrendezvények megtartását – szigorúan zárt kapuk mögött –, hogy a televízión keresztül követni lehessen az eseményeket.

A határozat leghamarabb június elején lép életbe, ám lökést adhat a júliusra tervezett Brit Nagydíj megrendezéséhez.

Silverstone-ban a tervek szerint két futamot tartanának, az egyiket július 19-én, a másikat 26-án.

A brit kormány által közzétett dokumentum kiemeli, nézők előtt várhatóan csak „jóval később” tudnak sporteseményeket rendezni az országban.

Az F1 egyébként folyamatos kapcsolatban áll a britekkel amiatt, hogy a mezőny tagjai júliusban beutazhassanak az országba a osztrák idénynyitó versenyek után.

A Forma-1 vezetősége jelenleg az FIA-val, valamint a hatóságokkal együttműködve próbálja kialakítani menetrendjét a 2020-as év második felére: a bajnokság július elején kezdődne Ausztriában, majd a zárt kapus európai versenyek után Eurázsia, Ázsia, Amerika, majd a Közel-Kelet venné az irányt.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS