Friss hírek

A kormány döntése után nőtt az esély az F1-es Brit Nagydíjra!

Lendületet adhat a Forma-1-es Brit Nagydíj megrendezéséhez a brit kormány hétfői bejelentése, miszerint júniusban újraindítanák a sportéletet az országban.

A brit kormány hétfőn egy 50 oldalas dokumentumot tett közzé terveiről, melyekkel a koronavírus-járvány miatti szigorításokon enyhítene a következő hetekben.

Ebben szó esik arról, engedélyeznék a sportrendezvények megtartását – szigorúan zárt kapuk mögött –, hogy a televízión keresztül követni lehessen az eseményeket.

A határozat leghamarabb június elején lép életbe, ám lökést adhat a júliusra tervezett Brit Nagydíj megrendezéséhez.

Silverstone-ban a tervek szerint két futamot tartanának, az egyiket július 19-én, a másikat 26-án.

A brit kormány által közzétett dokumentum kiemeli, nézők előtt várhatóan csak „jóval később” tudnak sporteseményeket rendezni az országban.

Az F1 egyébként folyamatos kapcsolatban áll a britekkel amiatt, hogy a mezőny tagjai júliusban beutazhassanak az országba a osztrák idénynyitó versenyek után.

A Forma-1 vezetősége jelenleg az FIA-val, valamint a hatóságokkal együttműködve próbálja kialakítani menetrendjét a 2020-as év második felére: a bajnokság július elején kezdődne Ausztriában, majd a zárt kapus európai versenyek után Eurázsia, Ázsia, Amerika, majd a Közel-Kelet venné az irányt.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!