Friss hírek

A kormányt elengedve kanyarodik, mégis versenyezni akar Stroll

A csuklótöréssel versenyző Lance Strollt szemmel láthatóan korlátozza a sérülése, ennek ellenére a pilóta ragaszkodik a Bahreini Nagydíjon való részvételhez.

Nagy hátrányból kezdi a 2023-as Forma-1-es szezont Lance Stroll, aki a két héttel ezelőtt történt kerékpáros balesete következményeként törött csuklóval versenyez Bahreinben. A kanadai pilóta jobb kezében tört el egy csont, amit egy műtét során csavarral rögzítettek az orvosok. Az Aston Martin versenyzője annak ellenére ragaszkodik a hétvégi nagydíjon való részvételhez, hogy a pénteki edzésnapon szemmel láthatóan nehézségei támadtak: az élesebb jobbkanyarokban csak bal kézzel fogta a kormányt, az autóból pedig a szerelői segítségével szállt ki.

A vezetés közben felmerült nehézségeinek hangot is adott, amikor a mérnöke arra kérte, a kör kezdetén válasszon másik ívet. Úgy reagált, „nem tudok, ezzel a kézzel nem“. Mindezek ellenére 45 kört teljesített a szabadedzések során, és 0,543 másodperces hátránnyal a hatodik helyen zárta a második szabadedzést.

Hirdetés
 

 „Jól vagyok. Kicsit mereven, de összességében jól éreztem magam az autóban” – értékelt a kanadai pilóta, aki az egy kézzel való kanyarodást azzal magyarázta, hogy csak óvni próbálja a csuklóját. „Így kicsit komfortosabb, szóval határozottan úgy érzem, hogy képes vagyok vezetni. Nincs semmi gond” – szögezte le.

Az Aston Martin ennek ellenére ígéretesen kezdi a szezont: Fernando Alonso mindkét szabadedzést a top kettőben zárta, a másodikon ráadásul ő futotta a leggyorsabb kört. A csapata eddigi formáját Stroll a „hihetetlen” szóval értékelte.

„Csodásan néz ki, és nagyszerű érzés vezetni az autót. Mindenki kiváló munkát végzett” – tette hozzá.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

A kormányt elengedve kanyarodik, mégis versenyezni akar Stroll
Még a nyári szünet előtt elkészül a McLaren ‘B-autója’
Perez átbeszélte a Red Bull-lal a Dzsiddában történteket
Verstappen még gyógyulási fázisban: Olyan volt, mintha hiányozna egy tüdőm!
Russell válaszolt Hamiltonnak: Semmiféle szerencse nem volt a szaúdi beállításaimban

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!