Toszkán Nagydíj

A koronavírus terjedése ellenére nem tartanak a Spanyol Nagydíjtól a versenyzők

NORTHAMPTON, ENGLAND - AUGUST 02: Race winner Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP speaks with second placed Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing in parc ferme during the F1 Grand Prix of Great Britain at Silverstone on August 02, 2020 in Northampton, England. (Photo by Bryn Lennon/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-24TQN1U852111 // Usage for editorial use only //
Fotó: Red Bull Racing
A versenyzők nem tartanak a Spanyol Nagydíjtól amiatt, mert az országban folyamatosan nő a koronavírussal fertőzöttek száma – szerintük a Forma-1 biztonsági intézkedései megfelelőek és elegendő védelmet nyújtanak.

Spanyolország besorolása Magyarországon is „sárgára” változott, mivel folyamatosan nő a koronavírusos esetek száma. 

A Forma-1-es mezőny a következő versenyhétvégén Barcelonában versenyez, ezért a 70. évforduló Nagydíját követően arról kérdezték őket, nem tartanak-e attól, hogy megfertőződhetnek az országban. 

„Nem igazán tudom, mi történik Spanyolországban, de mindig a pályán maradok, szóval számomra nem lesz változás” – mondta Lewis Hamilton. „A saját buborékomban maradok. Mindig csak néhány emberrel találkozom, elmegyek a reptérre, aztán egyenesen a motorhome-omba, majd a pályán maradok három-négy napig. Ugyanazt fogom tenni, mint ezen a hétvégén.”

Max Verstappen és Valtteri Bottas is hasonló véleményen vannak, mint Hamilton, és elmondták, ők is betartják az F1 előírásait, így szerintük nem történhet baj. 

„Igen, én is azt fogom tenni továbbra is, mint eddig” – reagált Verstappen. „Minimalizáljuk a kontaktokat, a saját buborékunkban maradunk. Nem lesz baj szerintem. Nem csak Barcelonában vagy Spanyolországban van koronavírus, szóval csak óvatosnak kell lenni.”

„Olyan lesz, mint egy normális versenyhétvége, egyenesen a motorhome-ba megyünk, a pályára” – magyarázta Bottas. „Én csak azokkal az emberekkel leszek, akik benne vannak a buborékomban. Aztán a versenyhétvége után ugyanazokkal az emberekkel megyek a következő helyre. Ez lesz, így biztonságosnak kell lennie.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS