A Lotus a Ferrari legyőzésére hajt - F1VILÁG.HU

A Lotus a Ferrari legyőzésére hajt

HIRDETÉS

A Lotus Forma-1-es csapatánál meg vannak győződve arról, a bajnokság hátralévő részében esélyük lehet arra, hogy beverekedjék magukat a legjobb három alakulat közé.


A Lotus Forma-1-es csapatánál meg vannak győződve arról, a bajnokság hátralévő részében esélyük lehet arra, hogy beverekedjék magukat a legjobb három alakulat közé.

Az enstone-i gárda csak a múlt hétvégi Spanyol Nagydíjon tudta megszerezni idei első pontjait, miután Romain Grosjean nyolcadikként ért célba.

A Lotusnál azonban úgy látják, jóval előrébb is végezhettek volna, ha a francia versenyzőt nem hátráltatják motorproblémák a futam során.

„A szezon kezdete óta mondjuk, hogy remek autónk van. De nehéz dolgunk volt az alapok miatt” – mondta Gerard Lopez, az istálló tulajdonosa.

„Néhány körig volt egy elektronikus problémánk Romain autójával, ami miatt nem tudtunk csatázni a Ferrarival – viszont előtte sikerült ellépnünk Kimi [Räikkönen] és Fernando [Alonso] elől is. Szóval az eredmény talán másképp alakulhatott volna, és az ötödik-hatodik pozícióért csatázhattunk volna.”

„Ez pedig elméletileg azt jelenti, hogy van egy autónk, amely le van maradva a Mercedestől – mint ahogy az összes többi csapaté –, viszont közelebb van a Red Bullhoz. Ez pedig azt jelenti, hogy képesek vagyunk harcba szállni, és le is győzhetünk más autókat.”

Bár a Lotus hátránya jelenleg 62 pont az összetettben a Ferrari mögött, Lopez továbbra is határozott célokat tűz ki maga elé.

„A konstruktőri harmadik vagy negyedik helyért akarunk harcolni. A bajnokság negyede már eltelt, a csapatok pontokat vettek el egymástól, szóval a Mercedest leszámítva nem sok mindenkinek van könnyű dolga.”

„Ennek eredményeképp pedig tovább kell dolgoznunk. Az, hogy az ötödik helyre kvalifikáltuk magunkat, és az ötödik-hatodik helyért csatázhattunk, jól mutatja, hogy remek autónk van.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!