A Lotus a héten kezd el tárgyalni Räikkönennel - F1VILÁG.HU

A Lotus a héten kezd el tárgyalni Räikkönennel

HIRDETÉS

A Lotus Forma-1-es csapatának vezérkara a héten ül majd össze Kimi Räikkönen menedzsmentjével – a téma természetesen a finn szerződésének meghosszabbítása lesz majd. A finn a Red Bullnál is folytathatja.



A Lotus Forma-1-es csapatának vezérkara a héten ül majd össze Kimi Räikkönen menedzsmentjével – a téma természetesen a finn szerződésének meghosszabbítása lesz majd

Räikkönen jelenleg érvényben lévő kontraktusa az idei szezont követően jár le, szolgálatai iránt pedig a Red Bull Racing is élénken érdeklődik.

A 2007-es év világbajnoka többször kifejtette már, fogalma sincs, hol folytatja 2014-ben, az azonban biztos, hogy a döntést kizárólag ő hozza majd meg.

A Lotus vezérkara várhatóan a héten találkozik majd a „Jégember” menedzsmentjével, és megkezdődnek a tárgyalások a szerződés esetleges meghosszabbításáról.

Az enstone-i gárda tulajdonosa, Gerard Lopez mindazonáltal pontosan tisztában van azzal, semmi garancia arra, hogy Räikkönen jövőre is náluk folytatja – ám ettől függetlenül rengeteg érv szól a Lotus csapata mellett.

„Jól ismerjük őt, és pontosan tudjuk, hogy szeret itt lenni” – mondta a szakember.

„Rajtunk múlik, hogy meg tudjuk-e adni neki azt a csomagot, amit versenyzőként szeretne megkapni, és azt hiszem, végül maradni fog.”

Az AUTOSPORT című angol szaklap megbízható forrásaira hivatkozva leírja, Räikkönen szívesen marad a Lotusnál mindaddig, amíg az enstone-i gárda megfelelő anyagi forrásokkal és technikai infrastruktúrával rendelkezik ahhoz, hogy fenntartsa jelenlegi formáját, és a jövőben is az élmezőnyben versenyezzen.

Hirdetés

Habár a Red Bull az elmúlt évek tapasztalatai alapján egy versenyképesebb csomagot adhatna Räikkönennek, a Lotusnál kapott szabadság sokat nyomhat a latba.

„Van egy bizonyos kultúra ennél a csapatnál, és ugyanezt a kultúrát szereti Kimi is. Ha például időkorlátokat szabnánk, azt nem nagyon élvezné. Más csapatoknál nem érezte ilyen jól magát. Tudja, hogy nagyon jól bánnak vele itt, mint ahogy minden más versenyzővel is jól bánnánk. Azt gondolom, teljesen más élete lenne máshol. Ennek a csapatnak nagyon emberi a kultúrája. Valaki azt mondta nekem, hogy Kiminek emberileg ez a legjobb csapat. És hogy versenyzőként az-e, azt neki kell eldöntenie.”

Lopez cáfolta, hogy a Lotus nem tudja tartani a fejlesztési versenyt a Forma-1-ben, és, hogy a csapatot komolyan hátráltatja a megfelelő anyagi tőke hiánya.

„Tavaly úgy tudtuk fejleszteni az autót, hogy a Red Bullhoz képest ugyanakkora volt a lemaradásunk a második futamon, mint az utolsó kettőn. Szóval nem hiszem, hogy olyan nagy problémáink lennének. Az emberek folyamatosan a büdzséről beszélnek. Habár kevesebb pénzből gazdálkodunk, mint néhány más csapat, elég jól bánunk azzal, ami a rendelkezésünkre áll.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!