A Lotus áttörést vár a hosszabb tengelytávtól

A Lotus fontos állomáshoz érkezik a jövő hétvégi Olasz Nagydíjon, ahol először küldi pályára hosszabb tengelytávú versenygépét, ami előrevetítheti, miként fognak szerepelni 2014-ben.


A Lotus fontos állomáshoz érkezik a jövő hétvégi Olasz Nagydíjon, ahol először küldi pályára hosszabb tengelytávú versenygépét, ami előrevetítheti, miként fognak szerepelni 2014-ben.

Mindezt a csapat vezetője, Eric Boullier mondta el, aki bízik abban, hogy a tavaly élesített, minden tekintetben élvonalbeli szimulátorukban fejlesztett új konstrukció, ami az első komolyabb változtatás, amit ezzel a technikával terveztek, meghozza a várt sikert.

„Mindenképpen meg kell lépni, hogy pályára küldjük azt a technikát, amit az új szimulátorban fejlesztettünk, hiszen minősíteni szeretnénk a rendszerünket, meg akarjuk nézni, hogy a számítógépen látottak mennyire tükrözik a valóságot” – mondta a szakember.

„A döntéshozó folyamat már sokkal komplexebb, hiszen a szimulátort is magában foglalja, ami még fontosabb a versenygép teljesítményét illetően. Azonban első körben meg kell néznünk, hogy működik-e.”

„A változtatás a teljesítmény növelését célozza meg. Tesztelnünk kellett, hogy bizonyosságot szerezzünk arról, megfelelően működik-e, és nincsenek hátulütői az aerodinamika terén.”

„A versenyzőinknek tetszettek a módosítások a szimulátorban, most pedig azt kell látnunk, hogy a pályán miként muzsikálnak az ott fejlesztett újítások.”

A Lotus komoly előrelépést vár a hosszabb tengelytávú autótól a szezon hátralévő nyolc versenyén, ám Boullier szerint Kimi Räikkönen nullázás a hétvégi Belga Nagydíjon egyben azt is jelenti, hogy a finn pilóta már nincs harcban az egyéni trófeáért.

A csapat viszont bízik abban, hogy jelenlegi negyedik helyéről előrébb tud majd kerülni a gyártók versenyében.

„Komoly csapás volt Kimi kiesése. Természetesen nem fogjuk feladni, de a 65 pontot nagyon nehéz visszahozni” – folytatta a csapatvezető. „Azonban mindent megteszünk annak érdekében, hogy a konstruktőrök versenyében még harcban maradjunk.”

„A tengerentúli versenyekkel kapcsolatban optimistább vagyok, hiszen Spa és Monza általában nem sétagalopp számunkra.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!