Friss hírek

A Lotus azt reméli, sikerül feljavulni holnapra

Döcögősen indult a malajziai hétvége a Lotus Forma-1-es csapata számára, a gárda versenyzői azonban bíznak abban, a holnapi időmérő előtt sikerül feljavulniuk.


Döcögősen indult a malajziai hétvége a Lotus Forma-1-es csapata számára, a gárda versenyzői azonban bíznak abban, a holnapi időmérő előtt sikerül feljavulniuk.

Romain Grosjean az első szepangi edzést a negyedik helyen zárta, a második gyakorláson azonban műszaki hiba hátráltatta – a turbóval volt probléma, ám hogy pontosan mi, azt egyelőre vizsgálja az istálló.

Grosjean elmondta, a holnapi harmadik szabadedzésen össze kell kapniuk magukat, ám reméli, az időmérőn újra jó formában lesznek.

„A körözést illetően meglehetősen korlátozott volt a mai nap számomra” – mondta a francia versenyző.

„Délelőtt rögtön gyorsnak tűntünk, de a második edzés elég rövidre sikeredett egy olyan probléma miatt, amit még vizsgálunk. Ausztráliához képest ez egy teljesen más pálya, és a gumik, illetve az időjárási körülmények sem ugyanolyanok, szóval lesz még némi tennivalónk a harmadik edzésen, mielőtt nekivágunk az időmérőnek.”

„Elég frusztráló volt számomra a mai nap, de biztos vagyok abban, hogy holnap visszavágunk.”

A Lotus másik versenyzője, Pastor Maldonado mindkét edzést a középmezőnyben zárta, ám ő főképp az új elemek kiértékelésével, illetve a hosszabb etapokkal foglalatoskodott pénteken.

„Ezekkel a gumikkal, illetve a kipróbált újításokkal az autó másképp viselkedik” – fogalmazott a venezuelai.

„Kétségtelen, hogy délután, illetve a hosszabb etapon elégedettebb voltam. Romain délelőtt jó tempót mutatott, és én is elégedett voltam a hosszú etapos teljesítménnyel, szóval van némi tennivalónk, hogy a helyükre kerüljenek a dolgok és az autó ott legyen holnap, ahol szeretnénk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!