A Lotus azt reméli, sikerül feljavulni holnapra

Döcögősen indult a malajziai hétvége a Lotus Forma-1-es csapata számára, a gárda versenyzői azonban bíznak abban, a holnapi időmérő előtt sikerül feljavulniuk.


Döcögősen indult a malajziai hétvége a Lotus Forma-1-es csapata számára, a gárda versenyzői azonban bíznak abban, a holnapi időmérő előtt sikerül feljavulniuk.

Romain Grosjean az első szepangi edzést a negyedik helyen zárta, a második gyakorláson azonban műszaki hiba hátráltatta – a turbóval volt probléma, ám hogy pontosan mi, azt egyelőre vizsgálja az istálló.

Grosjean elmondta, a holnapi harmadik szabadedzésen össze kell kapniuk magukat, ám reméli, az időmérőn újra jó formában lesznek.

„A körözést illetően meglehetősen korlátozott volt a mai nap számomra” – mondta a francia versenyző.

„Délelőtt rögtön gyorsnak tűntünk, de a második edzés elég rövidre sikeredett egy olyan probléma miatt, amit még vizsgálunk. Ausztráliához képest ez egy teljesen más pálya, és a gumik, illetve az időjárási körülmények sem ugyanolyanok, szóval lesz még némi tennivalónk a harmadik edzésen, mielőtt nekivágunk az időmérőnek.”

„Elég frusztráló volt számomra a mai nap, de biztos vagyok abban, hogy holnap visszavágunk.”

A Lotus másik versenyzője, Pastor Maldonado mindkét edzést a középmezőnyben zárta, ám ő főképp az új elemek kiértékelésével, illetve a hosszabb etapokkal foglalatoskodott pénteken.

„Ezekkel a gumikkal, illetve a kipróbált újításokkal az autó másképp viselkedik” – fogalmazott a venezuelai.

„Kétségtelen, hogy délután, illetve a hosszabb etapon elégedettebb voltam. Romain délelőtt jó tempót mutatott, és én is elégedett voltam a hosszú etapos teljesítménnyel, szóval van némi tennivalónk, hogy a helyükre kerüljenek a dolgok és az autó ott legyen holnap, ahol szeretnénk.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS