A Lotus bízik az FIA munkájában - F1VILÁG.HU

A Lotus bízik az FIA munkájában

HIRDETÉS

Dicsérte a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) idei munkáját a Lotus F1 Team csapatfőnöke, Eric Boullier.


Dicsérte a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) idei munkáját a Lotus F1 Team csapatfőnöke, Eric Boullier.

A szakember az Autosportnak nyilatkozva elmondta, a sportág irányító testület rendkívül következetesen jár el az idei év technikai ügyeiben, melyek főként a Red Bull versenyautói miatt robbannak ki.

A címvédő gárdának már több alkalommal kellett módosítania az RB8-as versenygépen, ám miután valahányszor a szabályok adta kiskapukat használta ki a csapat, egyszer sem kapott büntetést.

A Lotus az évad elején tiltakozott a Mercedes dupla DRS-rendszere ellen is, melyet végül az FIA szabályosnak minősített.

Eric Boullier elmondta, az FIA jól végzi a dolgát.

„Ha egy csapat szabálytalan, és mégsem kap büntetést, az azt jelenti, hogy valami nem működik jól” – mondta a Lotus csapatfőnöke.

„Nem igazán vagyok érintett az FIA által végzett folyamatokban, de fontos, hogy egy csapatot megbüntessenek, ha valamilyen szabálytalan dolgot tesz. Azonban ha egy kiskaput használsz ki, akkor már más a leányzó fekvése. Elég, ha megnézzük a motorvezérlés körül kialakult történetet: teljes mértékben szabályos volt, és egy okos ötlet.”

„Ami viszont fontos, hogy a csapatokat egyenlő bánásmódban részesítsék, ha olyan dolgot találnak ki, ami a szabályok szürkezónájába esik. A dupla DRS például ilyen, és legálisnak is minősítették (a szezon végéig – a szerk.), ami teljesen rendben van.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!