A Lotus elsőre elégedett Räikkönennel

Elégedetten nyilatkoztak Kimi Räikkönen idei első tesztnapját követően a Lotus alakulatánál – a vezető versenymérnök szerint a finn versenyző világbajnokhoz méltóan szerepelt Valenciában, és nem látja okát annak, miért ne szerepelne jól 2012-ben.


Elégedetten nyilatkoztak Kimi Räikkönen idei első tesztnapját követően a Lotus alakulatánál – a vezető versenymérnök szerint a finn versenyző világbajnokhoz méltóan szerepelt Valenciában, és nem látja okát annak, miért ne szerepelne jól 2012-ben.

A „Jégember” a Renault 2010-es versenygépével rótta a köröket a Ricardo Tormo versenypályán: az autót a Pirelli extra kemény demóabroncsaival szerelték fel.

Räikkönen az első tesztnapot követően úgy nyilatkozott, jó volt újra autóba ülni, bár való igaz, hogy az elmúlt két évben kissé berozsdásodott.

„Jó volt visszaülni egy F1-es autóba, eltelt néhány év azóta, hogy utoljára vezettem” – fogalmazott a 32 esztendős versenyző. „Természetesen beletelik némi időbe, mire megszokom, de a vezetés főbb elemei – így a fékezés, a kanyarodás, tehát a megszokott dolgok – hamar visszajöttek.”

Räikkönen teljesítményével a csapat is elégedett volt: a versenypályán zajló műveletekért felelős Alan Permane úgy fogalmazott, Räikkönen nem hazudtolta meg önmagát, és már az első perctől kezdve jó tempót diktált Valenciában.

„Már az első körtől kezdve nagyon odatette magát” – fogalmazott a szakember. „Nagyon nehéz megmondani, hogy kellene teljesítenie, de elsőre meglehetősen jó tempót futott.”

„Nem látom semmi okát annak, miért ne tudna jó tempóban versenyezni – ő egy nagyon-nagyon tapasztalt versenyző. Hamar világossá vált, hogy egy volt világbajnokkal dolgozunk együtt. Jó napot zártunk.”

Permane elismerte, lévén, hogy a két évvel korábbi versenygéppel kénytelenek körözni, technikailag nem sok újdonságot tanulhatnak a kétnapos teszt során, így az sokkal inkább arra szolgál, hogy a finn versenyző beilleszkedjen új csapatába.

„Technikailag nem sok mindent tudunk tanulni. Ez inkább arról szól, hogy megszokja az autót és beilleszkedjen a csapatba. Valójában ez egy felkészülés a jerezi tesztekre.”

„Szerintünk két arca van – az egyiket a médiának tartogatja. Teljesen normális volt. Boldogan ült le beszélni az autóról, teljesen nyitott személyiség.”

Räikkönen ma tovább folytatja a tesztelést Valenciában.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!