A Lotus nem érti, mit művel a Pirelli

A Lotus Forma-1-es csapatánál attól tartanak, a királykategória kizárólagos gumiszállítója, a Pirelli túlságosan konzervatív döntést hozott a következő versenyekre való gumiválasztását illetően.


A Lotus Forma-1-es csapatánál attól tartanak, a királykategória kizárólagos gumiszállítója, a Pirelli túlságosan konzervatív döntést hozott a következő versenyekre való gumiválasztását illetően.

Az olasz vállalat nemrégiben jelentette be, hogy Silverstone-ba a közepes- és kemény keverékű abroncsokkal érkezik majd hétvégén, az azt követő Német Nagydíjra pedig a lágy- és közepes vegyületek lesznek szolgálatban. A legérdekesebb gumiválasztás kétségkívül a hungaroringi hétvégére vonatkozik, az eddigi gyakorlattal ellentétben ugyanis a Pirelli két legkeményebb keverékét választotta.

A konzervatív hozzáállás kétségkívül kedvezhet azon csapatoknak, melyek eddig küszködtek a túlzott gumikopással, ám az olyan alakulatok, mint például a Lotus, hátrányba kerülhetnek.

„Minden keverék lágyabb lett az idei évre annak érdekében, hogy nagyobb kihívás elé állítsák a csapatokat, és ezt láthattuk is a bajnokság első versenyein” – mondta Alan Permane, a Lotus pályaműveleti vezetője.

„Ez a gyakorlat viszont egyszerűen megfordítható, ha a versenyekre keményebb keverékeket hoznak, mint ahogy azt láthatjuk is a következő három verseny esetében.”

„Kétségkívül szokatlan, hogy Magyarországra ugyanazokat a gumikat hozzák, mint Bahreinbe vagy Silverstone-ba. Hasonló helyzet alakult ki, mint tavaly, amikor a szezon későbbi szakaszában egyre keményebb gumikat választottak, és végül egykiállásos versenyeket láttunk.”

Permane elfogadja a rivális csapatok törekvéseit a tartósabb gumik irányába, ám véleménye szerint a Pirellinek tartania kellene magát eddigi hozzáállásához.

„Nyilván vannak csapatok, melyek szeretnék, ha a gumik tartósabbak lennének – akár a gumikon való változtatásnak, akár a gumiválasztásnak köszönhetően. Ezzel szemben mi határozottan úgy gondoljuk, hogy a gumiválasztásnak ugyanolyannak kell lennie, mint amilyenben megállapodott a sportág korábban.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!