A Lotus nem próbálkozik tovább a passzív DRS-sel

Nem kísérletezik tovább a 2013-as idény hátralévő részében passzív DRS-rendszerével a Lotus alakulata.


Nem kísérletezik tovább a 2013-as idény hátralévő részében passzív DRS-rendszerével a Lotus alakulata.

Az enstone-i gárda egy ideje már próbálja működésre bírni a trükkös fejlesztést, az azonban egyelőre még nem üzemel optimálisan.

Miután közeledik a bajnokság hajrára, a Lotus más újításokra fókuszál – noha továbbra sem mond le a passzív DRS-rendszerről.

„Ebben az idényben valószínűleg már nem fogjuk látni a rendszert” – mondta Alan Permane pályaműveletekért felelős igazgató az Auto Motor und Sport című német szaklapnak.

„De nem adjuk fel. Működik, de még mindig nem tökéletes. És momentán egyszerűen nem szeretnénk több időt szentelni neki.”

„Technikai részlegünk jelenleg többé-kevésbé már teljes mértékben a jövő évi autón dolgozik. Az idei modellen már csak kisebb újítások lesznek. De sikerült megoldanunk néhány technikai problémát. A szingapúri hétvégén láthattuk, hogy a tempó jó. Egyszerűen nem szeretnénk, hogy megzavarjanak minket más dolgok.”

Koreában egyébként várhatóan mind Romain Grosjean, mind Kimi Räikkönen használhatja a Lotus hosszabb tengelytávú versenyautóját. Permane ezzel kapcsolatban elmondta, nem várnak csodát az újítástól, de remélik, sikerült valamelyest előrelépniük.

„Nem lesz elég ahhoz, hogy megszorongassuk [Sebastian] Vettelt, ehhez ugyanis jelenleg 2-3 másodpercet kellene találnunk. De remélem, hogy kapunk tőle egy kis lendületet, és legalább a Mercedest le tudjuk győzni.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!