Friss hírek

A Lotus nem tud segíteni Grosjean-nak

A Lotus csapatfőnöke, Eric Boullier elmondta, hogy Romain Grosjean-nak magának kell magoldást találnia arra, hogy egyszer s mindenkorra maga mögött hagyja a rajtbaleseteket.


A Lotus csapatfőnöke, Eric Boullier elmondta, hogy Romain Grosjean-nak magának kell magoldást találnia arra, hogy egyszer s mindenkorra maga mögött hagyja a rajtbaleseteket.

Mark Webber – akit legutóbb, a hétvégi Japán Nagydíjon telibe talált a francia pilóta – egyszerűen csak első körös dilinyósnak levezte Grosjean-t, aki az idei évben már nyolc alkalommal okozott baleset az első körben, ezt megelőzően Belgiumban, amiért el is tiltották az Olasz Nagydíjtól.

Miközben sokan a Lotustól várják a megoldást, Boullier elmondta, hogy ők ehhez nem elegek, versenyzőjüknek kell átgondolnia a helyzetet és megváltoztatni magában azt, amit kell.

„Sokat beszéltem vele” – mondta a csapatfőnök. „Megváltoztattuk a szokásokat, megpróbáltam egy kicsit kényelmetlenebbé tenni a dolgát, hogy egy keményebb környezetet teremtsek számára, és még inkább nyomás alá helyezzem, azonban csakis saját maga tudja megoldani a dolgot. Senki másnak nincs erre esélye.”

„Meg kell találnia magában, hogy mire van szüksége ahhoz, hogy lehiggadjon, nyugodt és koncentrált maradjon. Meg kell találnia a helyes egyensúlyt. Ezt pedig csak ő tudja megtenni, helyette senki más nem képes erre.”

Boullier továbbra is biztos abban, hogy megvan a tehetség versenyzőjében ahhoz, hogy igazán sikeres legyen a Forma-1-ben, azonban ehhez meg kell oldania a jelenlegi nehézségeket.

„Úgy gondolom, hogy Romain nagyon tehetséges és egy elég gyors autója van ahhoz, hogy az élre kvalifikálja magát” – folytatta.

„Ha megnézzük az eddigi pályafutását, mindvégig forrófejű volt, míg nem szerzett magabiztosságot. Azonban a Forma-1 nem olyan türelmes, mint a kisebb szériák.”

„Ahogy azt Spában láttuk, egy látványos baleset volt, ami könnyen drámai is lehetett volna, amit nem lehet elfogadni.”

„Itt Japánban, semmi nem a beállítások megtalálásáról szólt. Arról szólt a dolog, hogy bent tudjuk tartani a vad kölyköt és elég magabiztosságot adjunk neki, hogy higgadtan tudjon koncentrálni a verseny rajtjára, ez az, amit a szezon eleje óta próbálunk elérni.”

„Ezt a programot felgyorsítottuk Spa óta, éppen ezért is jött rosszul, hogy ismét egy ilyen eset történt.”

Boullier szerint azért sem jó a jelenlegi helyzet, mert más pilóták komolyan kihasználják azt a tényt, hogy Grosjean a történtek fényében egy kicsit bátortalanabb a rajtnál, és olyan manőverekbe is belemennek vele szemben, amiket nem mernének bevállalni egyébként.

„Ha megnézzük a rajtját Japánban, akkor láthatjuk, hogy nem változtatott ívet, ahogy azt meg is beszéltük a futam előtt, hogy ha a jobboldalról indul, akkor marad ott, ahol van” – magyarázta.

„Szingapúrban nehéz helyzetben találta magát a rajtnál a többi versenyző miatt, hiszen tudták, hogy nyomás alatt van, és számítottak arra, hogy vissza fog venni. Éppen ezért azt mondtam neki, hogy ne csinálja ugyanazt, tartsa az ívet, és próbáljon meg ne közel kerülni másokhoz. És pontosan ezt tette.”

„Viszont meglátta maga mellett Perezt és megpróbált távol maradni tőle, azonban talán egy kicsit elszámolta magát Webberrel szemben, hiszen komoly volt a köztük lévő sebességkülönbség.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!