A Lotus nem veti be élesben a DDRS-t

Nem veti be élesben dupla DRS-rendszerét a Lotus Forma-1-es csapata Japánban – árulta el James Allison, a gárda technikai igazgatója.


Nem veti be élesben dupla DRS-rendszerét a Lotus Forma-1-es csapata Japánban – árulta el James Allison, a gárda technikai igazgatója.

Kimi Räikkönen a pénteki első szabadedzésen ismét tesztelte az újítást, ám a csapat végül úgy döntött, túl kockázatos volna használni azt a holnap időmérőn, valamint a másnapi versenyen.

„Kiértékeltük a rendszert az első edzésen, de nem tudtuk hatékonyan alkalmazni, ezért nem fogjuk használni a hétvége hátralévő részében” – mondta James Allison technikai igazgató.

Räikkönennek egyébként nem volt könnyű napja Suzukában: a KERS-rendszer meghibásodása miatt a második szabadedzés nagy részét kénytelen volt kihagyni.

„Nem sokat tudtunk körözni a KERS miatt, de legalább ma történt, így sikerült kijavítani” – mondta a „Jégember”.

„Nem volt ideális, mivel egyáltalán nem segített ez a helyzet abban, hogy megtaláljuk az ideális beállítást – viszont nincs mit tenni. Suzuka nem a legkönnyebb helyszín az autó beállítása szempontjából, de a holnapi szabadedzés még rendelkezésünkre áll az időmérő előtt.”

„Azt gondolom, megvan bennünk a potenciál ahhoz, hogy közelebb kerüljünk az élbolyhoz, mint az elmúlt pár versenyen.”

A finn a második szabadedzést a tizennegyedik helyen zárta, miközben csapattársa, Romain Grosjean hatodik lett.

„Összességében nem volt egy rossz nap” – mondta a francia.

„Az autó sokkal jobbnak tűnt délelőtt, mint délután: még nem teljesen vagyunk ott, ahol lenni szeretnénk, de a csapat nagyon keményen dolgozik, és remélhetőleg holnapra sikerül újabb előrelépést tenni.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS