Friss hírek

A Lotus szerződést hosszabbított Maldonadóval

Pastor Maldonado jövőre is a Lotus versenyzője marad, erősítette meg szombat este a csapat vezetője, Gerard Lopez.


Pastor Maldonado jövőre is a Lotus versenyzője marad, erősítette meg szombat este a csapat vezetője, Gerard Lopez.

A venezuelai versenyző, aki 2012-ben megnyerte a Spanyol Nagydíjat, idén érkezett a Lotus csapatához, miután három évet lehúzott a Williams színeiben.

Hirdetés
 

Maldonado természetesen magával hozva fő szponzorát, a PDSVA-t, amely szintén hosszabbított a Lotus csapattal 2015-re, így senkit nem érhetett meglepetésként, hogy pártfogoltjuk is a csapattal marad, jóllehet idén még egyetlen pontot sem tudott szerezni.

„Nem akarok sok mindent elárulni, még csak a szezon felénél járunk, de versenyzői felállásunk egyik felét már bejelenthetem: Pastor jövőre is a csapat tagja lesz” – mondta Lopez.

„Az idei nehézségek ellenére, felismerte a csapatban rejlő lehetőségeket, és mi is felismertük a benne, mint versenyzőben lévő lehetőségeket.”

„Komoly dolgokat fogunk elérni közösen.”

Romain Grosjean jövőre azonban továbbra sem biztos, jóllehet ő a csapat élversenyzője. A francia pilóta a tavalyi év második felében fantasztikusan teljesített, és idén is szerzett már két alkalommal pontokat, ami az autó teljesítményét látva, nem kis érdem.

„Nem tudom” – felelte Grosjean arra a kérdésre, hogy maradni fog-e a csapattal 2015-ben.

„Az én tervem az, hogy versenyeket nyerjek egy olyan csapattal, amely egy olyan autót tud biztosítani számomra, amivel futamokat tudok nyerni.”

„A jövőm teljesen nyitott. Természetesen lehetnek itt változások, amik a teljesítményre jó hatással lesznek, de ez még nem elég ahhoz, hogy versenyeket tudjak nyerni.”

A Lotus a jövő évben Mercedes erőforrásokra vált, ami bizonyára előrelépés lesz és Lopez szerint ez talán meggyőzheti Grosjean arról, hogy maradnia kell.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!