A Lotus több tiszteletet érdemelne az F1-ben - F1VILÁG.HU

A Lotus több tiszteletet érdemelne az F1-ben

HIRDETÉS

A Lotus csapattulajdonosa, Gerard Lopez szerint alakulata sokkal nagyobb tiszteletet érdemelte idei évben elért eredményeiért a Forma-1-ben, miközben a sportág nem támogatja őket méltányosan anyagilag.


A Lotus csapattulajdonosa, Gerard Lopez szerint alakulata sokkal nagyobb tiszteletet érdemelte idei évben elért eredményeiért a Forma-1-ben, miközben a sportág nem támogatja őket méltányosan anyagilag.

A Lotus a negyedik helyen végzett a konstruktőrök versenyében, azonban a végsőkig harcban volt a top háromba kerülésért a Mercedesszel és a Ferrarival.

A szezon második felében a Lotus leginkább zűrös anyagi helyzete miatt került címlapra, különösen azt követően, hogy első számú pilótája, Kimi Räikkönen átigazolt a Ferrarihoz 2014-re, sőt két futammal a szezon vége előtt elhagyta a csapatot, hogy megműttesse fájós hátát.

A Lotus hónapok óta tárgyalásban áll a Quantum Motorsport befektetőcsoporttal, ám az üzleti ügy végére még a mai napig nem került pont. Az angol bázisú alakulat közben leszerződtette Pastor Maldonadót Räikkönen helyére, aki komoly pénzt hoz magával a PDVSA venezuelai állami olajtársaságtól.

Lopez elmondta, hogy csapatának befektetők után kell néznie, ugyanis nem kapnak annyi pénzt, mint az élcsapatok. Éppen ezért úgy gondolja, hogy csapata nagyobb tiszteletet érdemelne azért, amit az idei évben elért, különösen rossz anyagi helyzetét figyelembe véve.

„A harmadik helyért voltunk harcban, de az igazság az, hogy a Forma-1 olyan, amilyen, sajnos az anyagi támogatás nincs összhangban azzal, amit elértünk az idei évben. De ez nem csak ránk, másokra is igaz” – mondta Lopez.

„Egy kicsit tiszteletlennek érezzük azt, mikor az emberek a problémáinkról kezdenek el írni, vagy mások ezt kommentálják. Ha megkapnám azt az összeget, mint más élcsapatok, akkor befognám a számat és a munkámra koncentrálnék, nem kommentálnám mások problémáit. Ezt egy kicsikét nevetségesnek tartjuk.”

„Olyan emberekre vágyom, akik tisztelnek és észreveszik, hogy nem közös pénzt költünk. Olyanokat vertünk meg, akik sokkal több pénzzel gazdálkodnak és sokkal többet is kapnak a sporttól. Több tiszteletet szeretnénk, nem csak a vezetés, de mindenki, aki a csapatban dolgozik.”

„Sikeresek szeretnénk lenni a Forma-1-ben. Ha minden csak a túlélésről szólna, akkor nem tudom, hogy a motiváció ugyanolyan volna-e. Ez az egyetlen oka, hogy elkezdtünk tárgyalni befektetőkkel. Tudjuk, hogy talán a legjobb csapat a miénk a Forma-1-ben, és tudjuk, hogy büszkék lehetünk magunkra.”

Hirdetés

„Azon vagyunk, hogy ezt a címünket megtartsuk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!