A Lotust hidegen hagyja a Red Bull remeklése

A Lotus versenyzői nem gondolják, hogy a Red Bull pénteki szabadedzéseken mutatott szereplése azt jelentené, hogy már most lefutott a Magyar Nagydíj.


A Lotus versenyzői nem gondolják, hogy a Red Bull pénteki szabadedzéseken mutatott szereplése azt jelentené, hogy már most lefutott a Magyar Nagydíj.

A Red Bull duója mindkét szabadedzést megnyerte pénteken a Hungaroringen, így egyesek már most az energiaital-gyárosok sikerét prognosztizálják, de még korai lenne messzemenő következtetéseket levonni, int nyugalomra Romain Grosjean, aki a harmadik lett a második tréningen.

„Nagyon gyorsak, de ez általában így szokott lenni, így nem vagyok meglepve” – mondta. „Majd csak vasárnap osztják a pontokat, akkor meglátjuk, mire leszünk képesek velük szemben.”

„Legfőképpen arra fókuszáltunk, hogy megtudjuk, mennyiben mások az új Pirelli abroncsok, és mennyit kell még módosítanunk a beállításokon ahhoz, hogy a maximumot el tudjuk érni. Úgy tűnik, hogy nem ég és föld a különbség, ami segíthet nekünk, hiszen semmit nem kellett módosítani.”

„Mindent megteszünk, hogy a lehető legtöbbet kihozzuk a holnap reggeli edzésből, és megfelelően felkészítsük az autókat az időmérőre. Azt gondolom, hogy a versenyen is minden a legnagyobb rendben lesz.”

Räikkönen ugyan nem tudott annyi tiszta kört menni, amennyit szerezett volna, azonban nem tulajdonít különösebb jelentőséget a Red Bull dupla kettős sikerének.

„Az elején elég sok időt veszítettünk, mert volt néhány problémánk, aztán a forgalom miatt nem úgy alakult a program, ahogy azt szerettük volna” – magyarázta. „Egy kicsit nehéz nap volt számunkra a mai, van még alulkormányozottság, amin dolgoznunk kell. Nem olyan nagyon sok, de azért lesz tennivalónk.”

„Holnap egy teljesen más nap lesz, mindent beleadunk. Az, hogy pénteken te vagy a leggyorsabb, nem jelenti azt, hogy szombaton is az leszel.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS