Friss hírek

A Magyar Nagydíj után döntene Hamilton

Lewis Hamilton a Magyar Nagydíjat követő nyári szünetben dönteni akar arról, hol folytatja Forma-1-es pályafutását 2013-ban – a brit pilóta szerződése idén jár le a McLarennél.


Lewis Hamilton a Magyar Nagydíjat követő nyári szünetben dönteni akar arról, hol folytatja Forma-1-es pályafutását 2013-ban – a brit pilóta szerződése idén jár le a McLarennél.

Már tavaly felütötték a fejüket olyan pletykák, melyek szerint a 2008-as év világbajnoka jövőre a Red Bullnál versenyezhet, a címvédő istálló azonban a múlt héten bejelentette, 2013-ban is a Sebastian Vettel – Mark Webber párossal vág neki a világbajnoki küzdelmeknek.

Bár korábban felmerült az is, hogy Hamilton a Ferrarihoz kerülhet, Fernando Alonso nemrég arról beszélt, neki is beleszólása van abba, ki lesz az alakulat másik versenyzője jövőre, és nem valószínű, hogy a spanyol a 2007-es év viszályai után ismét összeállna a brit versenyzővel.

Hamilton tehát nagy valószínűséggel szerződést hosszabbít a McLarennel, de az sem elképzelhetetlen, hogy Michael Schumacher távozása esetén a Mercedeshez kerül. A 27 esztendős versenyző mindazonáltal heteken belül döntene.

„Még nem ültünk le, nem beszéltünk semmiről, de jó lenne, ha a nyári szünetben rendbe tennénk valamit” – mondta a McLaren versenyzője az orosz R-Sport nevű hírügynökségnek.

„Akkor már valamivel kipihentebbek leszünk, lehetőségünk lesz arra, hogy a legésszerűbb döntést hozzuk meg a jövő érintő kérdésekben.”

Martin Whitmarsh, a McLaren csapatfőnöke nemrég elmondta, nem tart attól, hogy a csapat jelenlegi gyenge formája komoly hatással lesz Hamilton döntésére – ezt pedig maga a brit pilóta is megerősítette hétvégén.

„Őszintén szólva fél év nem dönt hatévnyi partnerségről, illetve a mi esetünkben tizenhárom évnyiről. 13 esztendős korom óta vagyok ennél a csapatnál, tehát már tizennégy évről beszélünk. Nagyon sok dolgot kell tehát számításba venni. Ezek az emberek támogatnak, ők hoztak a Forma-1-be. De mint azt bizonyára tudják, nyerni szeretnék. Már nem vagyok olyan fiatal, tehát biztos akarok lenni abban, hogy a legtöbbet hozom ki karrieremből. Meg kell bizonyosodnom arról, hogy nyerek. Ezért létezem, ezért tréningezem és dolgozom nap mint nap.”

Hamilton elmondta továbbá, bár az eddig eltelt kilenc versenyen csupán egyszer tudott nyerni, nem csügged, hiszen biztos benne, hogy pezsgőzhet még a dobogó tetejéről 2012-ben.

„Több versenyt kellett volna nyernünk, de még sok futam van hátra. Még rengeteg esélyünk van a győzelemre. Eddig nem fejlesztettünk olyan gyorsan, mint más csapatok, a következő versenyen azonban jelentős újításaink lesznek, és reméljük, hogy jól működnek majd és harcban lehetünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!