A Magyar Nagydíj után leáll az idei fejlesztésekkel a Haas F1-es csapata - F1VILÁG.HU

A Magyar Nagydíj után leáll az idei fejlesztésekkel a Haas F1-es csapata

A Magyar Nagydíj után teljesen átáll 2023-as versenyautójának fejlesztésére a Haas Forma-1-es csapata – erősítette meg az istállót irányító Günther Steiner.

Az amerikai csapat jelenleg a konstruktőri pontverseny 7. helyét foglalja el, a legutóbbi versenyeken pedig már nemcsak Kevin Magnussen, hanem Mick Schumacher is gyarapította az egyesült pontjainak számát. Mint mindig, a csapatoknak idén is dönteniük kell arról, hogy mikor állnak rá a következő évi versenyautó fejlesztésére – ez azonban idén különösen nagy kihívást jelent a költségplafon, valamint a világban tapasztalható infláció miatt.

„Lesznek újításaink, fejlesztéseink Magyarországon. És itt meg is állunk” – árulta el Günther Steiner, a Haas csapatfőnöke. „Úgy gondoljuk, hogy le fogunk itt állni, mert el kell kezdenünk a következő évre fókuszálni, hiszen többet nyerhetünk ezzel, mintha folyamatosan nyomnánk, és pénzt áldoznánk az idei évre.”

Az augusztusi nyári szünetet követően összesen még kilenc versenyhétvége vár a Forma-1 mezőnyére, a Haashoz hasonlóan pedig természetesen az összes istállónak el kell döntenie, hogyan egyensúlyoz az idei, valamint a jövő évi versenygép fejlesztése között.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!