A Manor nem tudja még, mikor készül el új autója

Várhatóan csak a szezon eleji, tengerentúli versenyek után dönt a Manor csapata arról, mikor veti be vadonatúj, 2015-ös versenyautóját.


Várhatóan csak a szezon eleji, tengerentúli versenyek után dönt a Manor csapata arról, mikor veti be vadonatúj, 2015-ös versenyautóját.

A brit kiscsapat nemrég jelentette be, egy átmeneti autóval ott lesz a 2015-ös bajnokság évadnyitó versenyén, az Ausztrál Nagydíjon, új fejlesztési autója pedig majd a bajnokság későbbi szakaszában debütál.

Graeme Lowdon sportigazgató úgy fogalmazott, várhatóan csak a jövő hónapban születik döntés arról, mikor viszi pályára idei versenyautóját.

„Van egy időkeret, de nem olyan egyszerű a dolog, mint amilyennek tűnik” – mondta a szakember.

„Az ember azt gondolná, amilyen hamar csak lehet, be kell vetni, de számításba kell vennünk az idény közben felhasználható motorok számát is. Szóval, ha motorokat cserélsz (a 2015-ös autóban aktuális erőforrás lesz) egy bizonyos ponton, akkor büntetést kapsz.”

„Egyelőre elég tág ez az időkeret, mivel nem erre fókuszáltunk eddig, de aztán egyre szűkül majd. Feltételezem, hogy a tengerentúli versenyek után szűk majd be jelentősen ez az időkeret. Sok múlik azon is, mi történik az első pár futamon.”

„Egyszerűen csak időben kell meghoznunk a döntést. Melbourne-ig nem sok időnk van, de utána elég időnk lesz arra, hogy megvizsgáljuk, mi lenne az optimális időpont az új autó bevetéséhez.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS