A Manor tovább fejlesztgeti idei autóját - F1VILÁG.HU

A Manor tovább fejlesztgeti idei autóját

HIRDETÉS

Egyáltalán nem hagy fel idei autójának fejlesztésével a Manor Forma-1-es csapata – jelentette ki Dave Ryan, a brit kiscsapat versenyigazgatója.


Egyáltalán nem hagy fel idei autójának fejlesztésével a Manor Forma-1-es csapata – jelentette ki Dave Ryan, a brit kiscsapat versenyigazgatója.

A Manor jelentős előrelépéseket tett az idei évben annak köszönhetően, hogy 2016-ban már a Mercedes V6-os erőforrásait használhatja a Forma-1-ben, emellett pedig a Williams váltóművét.

Ennek ellenére a kiscsapat továbbra is a mezőny végén kullog, a Monacói Nagydíjon Pascal Wehrlein és Rio Haryanto a 14. és 15. helyeken értek célba, 2 illetve 4 körös hátrányban.

A Manor versenyigazgatója, Dave Ryan elismerte, még mindig ismerkednek idei autójukkal, és úgy érzi, lehet még fejleszteni azon, mielőtt elkezdenek minden erejükkel a 2017-es évre fókuszálni.

„Jelenleg is dolgozunk már a 2017-es autón” – mondta a szakember.

„Meggyőződésem, hogy mindenki így tesz – habár mi feltehetően nem olyan mértékben, mint néhány nagyobb csapat.”

„Ugyanakkor mi még a jelenlegi modellt is fejlesztgetjük, mert meg kell értenünk azt, ami a kezünkben van, ki kell hoznunk belőle a legtöbbet idén. Tartozunk a versenyzőinknek annyival, hogy a lehető legjobb autót adjuk alájuk. Senki nem akar csak üldögélni és azt mondani, ’ennyi volt, pakoljunk össze és várjunk a jövő évre’. Ha így teszünk, sehol nem végzünk.”

„Hogy tanulhatunk-e bármit is az idei autóval? Persze, rengeteget! Ez egy nagyszerű versenygép. A korábban használt autóinkhoz képest zseniális.”

Ryan elismerte, a Mercedes V6-osával, illetve a Williams váltójával nincs gond, a kasztni az, ami a legtöbb problémát okozza számukra.

Hirdetés

„Ugyanazt a motort kapjuk, mint a Mercedes, és láthatjuk, mennyire gyorsak. Habár a Williams nem tündökölt Monacóban, mégis pontokat szereztek – és az autónk hátulja ugyanaz, mint az övéké. A többi tehát az autó és a versenyzők – márpedig versenyzőink nagyszerű munkát végeznek, nem okolhatom őket semmiért.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!