A Marussia nem támogatja a háromautós javaslatot

A Marussia sportigazgatója, Graeme Lowdon szerint ártana a Forma-1-nek az, ha a csapatok három versenyautót indíthatnának a futamokon.


A Marussia sportigazgatója, Graeme Lowdon szerint ártana a Forma-1-nek az, ha a csapatok három versenyautót indíthatnának a futamokon.

A három autóról szóló javaslatot már évek óta támogatja a Ferrari, korábban pedig félelmek alakultak ki a Forma-1-ben amiatt, hogy a nagyobb csapatok kiszoríthatják a sportból a kisebb alakulatokat annak érdekében, hogy még egy versenyautót indíthassanak a futamokon.

Graeme Lowdon szerint azonban a rajongóknak nem tetszene, ha kevesebb istálló versenyezne a Forma-1-ben, még ha az autók száma változatlan is maradna.

„Meggyőződésem, hogy a Forma-1-re gazdagabb és fényesebb jövő vár, ha változatosak a csapatai” – mondta a Marussia sportigazgatója az AUTOSPORT-nak.

„És kevesebb csapattal, még ha némely alakulatok több autót is indítanának, biztos vagyok abban, hogy nem lenne olyan értékes a sport. A show-t tekintve veszítenének a rajongók. Ez egy csapatsport, a versenyzők a hősök. Ugyanakkor csapatjátékról van szó, ha pedig csökkentjük a csapatok számát, a versengés is csökken – ilyen egyzerű.”

„Jó ez a fajta sokszínűség. Talán plusz-mínusz egy-két csapat, de egyáltalán nem szeretnénk, hogy sokkal kevesebb istálló legyen.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS