A Marussia továbbra is Ecclestone ajánlatára vár - F1VILÁG.HU

A Marussia továbbra is Ecclestone ajánlatára vár

Továbbra sem kapott kereskedelmi szerződést Bernie Ecclestone-tól a Marussia Forma-1-es csapata – az orosz kiscsapat vezérkara aggódik, és reméli, mihamarabb megoldódik a helyzet.


Továbbra sem kapott kereskedelmi szerződést Bernie Ecclestone-tól a Marussia Forma-1-es csapata – az orosz kiscsapat vezérkara aggódik, és reméli, mihamarabb megoldódik a helyzet.

Az orosz kiscsapat már fél éve vár arra, hogy megállapodjon a Forma-1 teljhatalmú urával a kereskedelmi bevételeket szabályozó kontraktusról – a 82 esztendős üzletember már valamennyi alakulattal dűlőre jutott, a Marussiánál éppen ezért már nagyon aggasztónak tartják a helyzetet.

Ez a szerződés adna ugyanis lehetőséget az alakulatnak arra, hogy bevételre tegyen szert abban az esetben, ha a konstruktőri bajnokságban a legjobb tíz között végez.

„A CVC, a FOM, vagy mindegy, minek is hívjuk őket, még nem adott ajánlatot nekünk” – mondta Graeme Lowdon csapatfőnök a Motorsport-Total.com című német lapnak nyilatkozva.

„Ha másképp bánnak velünk, mint a többi csapattal, az aggodalomra ad okot. Látnunk kellene, hogyan alakulnak a dolgok, de mindenképpen aggasztó, hogy tíz csapat részesül a kereskedelmi bevételekből, és bizonyos okok miatt csak egy nem kapott még ajánlatot.”

A helyzet azért is meglepő a Marussia számára, mert az istálló folyamatosan részt vesz a Concorde Egyezménnyel kapcsolatos tárgyalásokban – mellyel kapcsolatban még mindig nem jutottal dűlőre a felek.

„Teljes mértékben kivesszük a részünket a tárgyalásokból – éppúgy, ahogy az összes többi csapat” – mondta Lowdon.

„Egy átmeneti időszak ez, hiszen még nincs Concorde Egyezmény – és senki sem tudja, meddig fog ez tartani. Az biztos, hogy nem a jövő héten írjuk alá. A folyamat évekig is eltarthat, határidő ugyanis nincs.”

A csapatfőnök kifejtette, ha nem találnak mihamarabb megoldást a problémákra, az súlyos következményekkel járhat a Marussia számára.

„Ezeknek az embereknek a Forma-1 jelenti a megélhetést, én pedig felelősséget vállalok értük.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!