A Marussia továbbra is Ecclestone ajánlatára vár

Továbbra sem kapott kereskedelmi szerződést Bernie Ecclestone-tól a Marussia Forma-1-es csapata – az orosz kiscsapat vezérkara aggódik, és reméli, mihamarabb megoldódik a helyzet.


Továbbra sem kapott kereskedelmi szerződést Bernie Ecclestone-tól a Marussia Forma-1-es csapata – az orosz kiscsapat vezérkara aggódik, és reméli, mihamarabb megoldódik a helyzet.

Az orosz kiscsapat már fél éve vár arra, hogy megállapodjon a Forma-1 teljhatalmú urával a kereskedelmi bevételeket szabályozó kontraktusról – a 82 esztendős üzletember már valamennyi alakulattal dűlőre jutott, a Marussiánál éppen ezért már nagyon aggasztónak tartják a helyzetet.

Ez a szerződés adna ugyanis lehetőséget az alakulatnak arra, hogy bevételre tegyen szert abban az esetben, ha a konstruktőri bajnokságban a legjobb tíz között végez.

„A CVC, a FOM, vagy mindegy, minek is hívjuk őket, még nem adott ajánlatot nekünk” – mondta Graeme Lowdon csapatfőnök a Motorsport-Total.com című német lapnak nyilatkozva.

„Ha másképp bánnak velünk, mint a többi csapattal, az aggodalomra ad okot. Látnunk kellene, hogyan alakulnak a dolgok, de mindenképpen aggasztó, hogy tíz csapat részesül a kereskedelmi bevételekből, és bizonyos okok miatt csak egy nem kapott még ajánlatot.”

A helyzet azért is meglepő a Marussia számára, mert az istálló folyamatosan részt vesz a Concorde Egyezménnyel kapcsolatos tárgyalásokban – mellyel kapcsolatban még mindig nem jutottal dűlőre a felek.

„Teljes mértékben kivesszük a részünket a tárgyalásokból – éppúgy, ahogy az összes többi csapat” – mondta Lowdon.

„Egy átmeneti időszak ez, hiszen még nincs Concorde Egyezmény – és senki sem tudja, meddig fog ez tartani. Az biztos, hogy nem a jövő héten írjuk alá. A folyamat évekig is eltarthat, határidő ugyanis nincs.”

A csapatfőnök kifejtette, ha nem találnak mihamarabb megoldást a problémákra, az súlyos következményekkel járhat a Marussia számára.

„Ezeknek az embereknek a Forma-1 jelenti a megélhetést, én pedig felelősséget vállalok értük.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Lépj be a paddockba! Ez történik Barcelonában!