Portugál Nagydíj
Nürburgring, pitlane, wet, racing, Red Bull umbrella
Fotó: Red Bull Racing

A második F1-es edzést is lefújták a Nürburgringen

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

A második F1-es edzést is lefújták a Nürburgringen

A kedvezőtlen időjárási körülmények miatt egyetlen métert sem tehettek meg pénteken a Forma-1-es versenyzők a Nürburgringen – az első gyakorláshoz hasonlóan a második tréninget is törölték.

Ahogyan az várható volt, a Forma-1 mezőnyét hűvös, esős időjárás fogadta az Eifel-hegységben, és bár a körülmények alkalmasak lettek volna arra, hogy a versenyautók körözzenek a pályán, a Nürburgringre települő köd lehetetlenné tette, hogy a mentőhelikopter szükség esetén elrepüljön a legközelebbi, koblenzi kórházba.

Emiatt pedig mindkét szabadedzést törölni kellett Németországban, ami komoly kihívások elé állítja majd a Forma-1 csapatait, hiszen a szombati időmérő edzést mindössze egyetlen egyórás tréning előzi meg.

Hogy a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) hogyan reagál a kialakult helyzetre, egyelőre nem tudni, ám jó esély van rá, hogy a szombati utolsó szabadedzést – már amennyiben az időjárás ezt engedi – meghosszabbítják majd, hogy a csapatok és a versenyzők kellő mennyiségű kört tehessenek meg.

Néhány hét múlva, Imolában egyébként épp egy kétnapos versenyhétvégét terveznek, így most lehetőség kínálkozhat arra, hogy a csonka hétvége menetrendjét a Nürburgringen is alkalmazzák a kialakult helyzet miatt.

A helyzetet egyébként bonyolítja, hogy a hibrid érában a mezőny még nem versenyzett a Nürburgringen: a Forma-1 utoljára 2013-ban vendégszerepelt itt, így a pénteki szabadedzések rendkívül fontosak lettek volna a csapatok számára.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!