A McLaren 45 km/h-t veszített az egyenesekben - F1VILÁG.HU

A McLaren 45 km/h-t veszített az egyenesekben

HIRDETÉS

A 2009-es világbajnok Jenson Button szerint csapata, a McLaren tökéletes munkát végzett Szocsiban annak ellenére, hogy helyenként 45 km/h-val lassabbak voltak a többieknél.


A 2009-es világbajnok Jenson Button szerint csapata, a McLaren tökéletes munkát végzett Szocsiban annak ellenére, hogy helyenként 45 km/h-val lassabbak voltak a többieknél.

A McLaren motorpartnere, a Honda jelenleg is sokat küszködik energia-visszanyerő rendszerével, a jelenleg érvényben lévő homologizációs szabályok miatt pedig a japán gyártó nem sokat tehet a fejlődés érdekében szezon közben.

Jenson Button, a McLaren brit pilótája az oroszországi futam után azt mondta, a verseny első köreiben könnyű célpontnak érezte magát, a pálya egyes részein autója ugyanis ijesztően lassú volt a többiekéhez képest.

„Az energiafelhasználás jelenti számunkra a legtöbb problémát, az egyenesekben nem sikerül hosszan működtetnünk a rendszerünket” – mondta a korábbi világbajnok.

„Szóval több üzemanyagot használunk, a többiek pedig olyan helyeken előznek meg minket, amelyekre nem is gondolnánk. Gyakorlatilag mindenhol elmentek mellettem – nagyon könnyű célpont voltam az első pár körben.”

„A legrosszabb az volt, amikor a 12-es kanyar előtt próbálkoztak előzni, ami egy nagyon ijesztő hely. Nekem nem volt DRS-em, nekik igen, én nem tudtam felhasználni az energiát, ők igen, szóval rendkívül masszív volt a sebességkülönbség, nagyjából 45 km/h.”

„Szóval nehéz volt, de pontokat szereztünk. Mindent jól csináltunk, nem hibáztunk. A tempó tekintetében ez nem olyan nagy előrelépés, de nagyon sokat játszadoztunk a beállításokkal ezen a hétvégén.”

„Remek munkát végeztünk csapatként, a lehető legjobbat. Ha versenyképes autónk lett volna, az élmezőnyben harcolhattunk volna, mert tökéletes versenyt futottunk. Pontokat szereztünk, ami nem rossz, de nem a sebességünk miatt történt ez.”

„Rengeteg még a tennivaló, főleg az energia-felhasználást tekintve. De a következő futamon versenyképesebbek lehetünk.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!