A McLaren a Ferrari legyőzésére hajt - F1VILÁG.HU

A McLaren a Ferrari legyőzésére hajt

Mivel már nincs harcban a bajnoki címért, a McLaren arra összpontosít, hogy a Ferrari előtt végezzen, és megszerezze a harmadik helyet a konstruktőrök versenyében, amire az elmúlt futamon látottak alapján minden esélye megvan.

Mivel már nincs harcban a bajnoki címért, a McLaren arra összpontosít, hogy a Ferrari előtt végezzen, és megszerezze a harmadik helyet a konstruktőrök versenyében, amire az elmúlt futamon látottak alapján minden esélye megvan.

Azt követően, hogy Lewis Hamilton újabb győzelmet aratott a Szingapúri Nagydíjon, a McLaren három pontra megközelítette a Ferrarit a konstruktőrök versenyében, miközben három futam még hátra van az idei évben.

“Már nem vagyunk harcban a bajnoki címért, de továbbra azon vagyunk, hogy minél jobban teljesítsünk, és megértsük a dolgokat, mert meg szeretnénk verni kollégáinkat a Ferrarinál” – mondta a McLaren vezérigazgatója, Jonathan Neale.

Miközben az olaszok már leálltak idei autójuk fejlesztésével, a McLaren folyamatosan hozza ki az új elemeket, ami az eredményekben is megmutatkozik, hiszen Hamilton az utóbbi öt versenyen három pole pozíciót szerzett és két győzelmet aratott.

Neale azonban figyelmeztetett, hogy nem szabad elbízniuk magukat, mert a hétvégi futamnak helyet adó Suzuka karakterisztikája nagyban hasonlít Silvestone-éhoz, ahol még júniusban borzalmasan gyengén szerepeltek, és még csak a pontszerzés közelébe sem kerültek.

“Nem számítunk arra, hogy bármilyen szempontból is könnyű dolgunk lesz Japánban, viszont megtudhatjuk, hogy mennyit fejlődtünk Silverstone óta, ahol borzalmasan gyengén mentünk az idei szezonban” – magyarázta a szakember.

“Az idei évben a nagyobb leszorító erőt megkövetelő, kisebb sebességű pályákon mentünk jól, éppen ezért fel kell készülnünk arra, hogy egy keményebb küzdelem következik ezen a hétvégén. Érdekes lesz látni, hogy mennyit fejlődtünk Silverstone óta.”

Kimi Raikkönen, aki Felipe Massa július végi balesete óta egymaga szerzi a pontokat a Ferrarinak, tisztában van azzal, hogy kemény hétvége előtt állnak, és nagyon nem lesz egyszerű dolguk maguk mögött tartani a McLarent a konstruktőrük versenyében.

“A reális cél a pontszerzés” – mondta a finn pilóta, aki ferraris versenyzőként először gördülhet pályára Suzukában. “A legjobb tudásunkat fogjuk nyújtani, azonban nagyon nehéz lesz, ahogy az is, hogy megvédjük harmadik helyünket a konstruktőrök versenyében, mert a McLaren rohamléptekben zárkózik fel.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

forma-1 rajt 2024

MEGJELENT!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!