A McLaren a győzelmet célozza meg Valenciában

A McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh úgy gondolja, hogy legújabb fejlesztéseikkel ismét képesek lesznek harcba szállni az élmezőnnyel, és megszerezhetik idei második győzelmüket a hétvégi Európa Nagydíjon.

A McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh úgy gondolja, hogy legújabb fejlesztéseikkel ismét képesek lesznek harcba szállni az élmezőnnyel, és megszerezhetik idei második győzelmüket a hétvégi Európa Nagydíjon.

Azt követően, hogy borzalmasan gyengén kezdte az évet, a wokingi alakulat magára talált, és Lewis Hamilton megszerezte idei első győzelmét a három héttel ezelőtti Magyar Nagydíjon, ahol először fordult elő, hogy KERS-szel szerelt autó végzett az élen a Forma-1-ben.

Whitmarsh éppen ezért magabiztosan várja a szezon hátralévő részét, mert meg van győződve arról, hogy újabb fejlesztéseikkel tovább tudnak faragni hátrányukból, és akár már a hétvégi versenyen ismét a dobogó legmagasabb fokán ünnepelhetnek.

“Miközben a négyhetes szünet lehetővé tette, hogy kellőképpen megünnepelhessük Lewis budapesti győzelmét, nagyon fontos, hogy megtartsuk ezt a lendületet a hétvégi versenyre” – mondta csapatfőnök.

“Szerencsére változtattunk, hogy további új fejlesztésekkel érkezhessünk meg Spanyolországba, és az egész csapatot feltüzelte a győzelem. Már alig várjuk, hogy egy újabb eredményes hétvégét teljesíthessünk. Semmi kétségem afelől, hogy az első naptól kezdve jól fogunk szerepelni.”

A világbajnoki címvédő szintén várja már, hogy a szokatlanul hosszú nyári szünet után ismét pályára gördülhessen a valenciai utcai ringen, ahol véleménye szerint ismét kijön majd az MP4/24 ereje, és a KERS most is a segítségére lesz.

“Nagyon örülök annak, hogy a négyhetes szünet után ismét munkába lendülhetünk” – mondta Hamilton. “Még mindig fel vagyok tüzelve budapesti győzelmem miatt, és bízom abban, hogy megtartjuk ezt a lendületet Valenciában – különösen az új csomagunkkal.”

“Nem egyszerű pálya, egy olyan hely, ahol a legapróbb hiba is megbosszulja magát. Nagyon szűk, és relatíve lassú. Nehéz rajta az előzés, ahogy azt a tavalyi évben már megtapasztaltuk, de – a KERS rendszerünkkel – a Mercedes-Benz már bizonyította, hogy bármi megtörténhet.”

“Bízom abban, hogy a hibrid rendszer ismét különbséget eredményez majd a versenyen” – tette hozzá a brit pilóta.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!