A McLaren a karácsonyi szünetet is feláldozta

Feláldozta a karácsonyi pihenőt a McLaren Forma-1-es csapata annak érdekében, hogy új versenyautója elkészüljön a februárban esedékes első előszezoni tesztre.


Feláldozta a karácsonyi pihenőt a McLaren Forma-1-es csapata annak érdekében, hogy új versenyautója elkészüljön a februárban esedékes első előszezoni tesztre.

A brit istálló hétfőn jelentette be, az MP4-31-es kódjelet viselő modellről február 21-én hull le a lepel, egy nappal az első kollektív teszt előtt.

Miután a versenynaptárt utólag módosították, így a szezon nem április elején, hanem március 18-20. között rajtol majd, a McLarennek is bőven volt tennivalója.

„Nem erre volt felépítve a teljes programunk. Szóval tudtuk, hogy vannak problémák, amiket meg kell oldani” – nyilatkozta Simon Roberts, a McLaren operációs igazgatója.

„Ami a tervezést, illetve a mérnöki kapacitást illeti, meglehetősen egyszerű újratervezési gyakorlatról volt szó: kevesebb időnk volt a munka elvégzésére, szóval mindenki egy kicsit keményebben dolgozott.”

„De maga az építés már egy kicsit bonyolultabb. Teljesíteni kell ugyanis az FIA töréstesztjeit, fel kell készülni az első tesztre, amit szintén előrehoztak. Egy ilyen helyzetben pedig nem lehet szimplán újratervezni, valami másra van szükség.”

Roberts elárulta, az egyetlen módja annak, hogy orvosolják a problémát, az volt, hogy a csapat szakemberei a karácsonyi szünetben is dolgoztak.

„Egyszerűen fogalmazva egy ötnapos periódusra felállítottunk nyolc műszakot – mindenki fantasztikusan dolgozott. Összesen 110 ember volt érintett, és a karácsonyi munkavállalókról egy versenyképes csomaggal gondoskodtunk.”

„Nagyon jó visszajelzéseket kaptunk, és úgy tűnt, az embereink is élvezték a dolgot. Egy kicsit furcsa volt, hogy nem volt annyi szünet, de jó hangulatban telt ez az időszak. Mindenki tudta, miért csinálja.”

„És ami igazán örömteli, mindez azt jelentette, hogy úgy vághattunk neki az újévnek, hogy ismét időben vagyunk.”

Az első előszezoni tesztet február 22-től tartják majd Barcelonában.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS