Friss hírek

A McLaren a végsőkig küzd a vb-címért

Martin Whitmarsh, a McLaren-Mercedes csapatfőnöke továbbra is hisz abban, versenyzői még megnyerhetik a világbajnoki címet 2011-ben, noha jelentős lemaradásban vannak a listavezető Sebastian Vettellel szemben.


Martin Whitmarsh, a McLaren-Mercedes csapatfőnöke továbbra is hisz abban, versenyzői még megnyerhetik a világbajnoki címet 2011-ben, noha jelentős lemaradásban vannak a listavezető Sebastian Vettellel szemben.

A címvédő 88 pontos előnyt halmozott fel Lewis Hamiltonnal, míg 100 pontosat Jenson Buttonnal szemben.

A McLarent irányító Martin Whitmarsh ezzel együtt magabiztos, hiszen az utóbbi versenyeken erős formát mutatott csapata, így továbbra sem mondott le a bajnoki címről.

„Azt hiszem, nehéz lesz, de még lehetséges” – mondta a szakember az Autosportnak.

„Versenyeket nyerni kemény dolog, de azt hiszem, minden, amit tehetünk, hogy megpróbálunk megnyerni minden egyes futamot. Nehéz lesz behozni a lemaradást, de lehetséges.”

„Természetesen az emberek a bajnokságra koncentrálnak, de szerintem ha nem vezeted a bajnoki tabellát, akkor nem aggódsz emiatt túlságosan. Szeretném, ha kettős győzelmeket aratnánk, és hízelgő lenne, ha nem egy Red Bull végezne a dobogó harmadik fokán, ha sikerül ezt elérni. Annak örülnénk, ha egy Ferrari is dobogóra állhatna. Soha nem adjuk fel.”

„Bármi is történjék, mi megpróbálunk minden versenyt megnyerni, ez pedig nagyszerű kihívás.”

Whitmarsh hozzátette, lehetetlen megjósolni, miképp alakul az idény második fele, de abban biztos, hogy csapata a tőle telhető legjobbat nyújtja majd.

„Ha Ausztráliában arra kértek volna, jósoljak, akkor sem tudta volna semmit mondani. Amit előre jelezhetek, hogy iszonyatosan keményen nyomjuk azért, hogy megnyerjünk minden futamot, amit csak lehet. Van két nagyszerű versenyzőnk, egy nagyszerű csapatunk, az autó nem rossz, és sikerült is előrelépéseket tennünk.”

„Fenn tudjuk tartani ezt a lendületet és tudunk további versenyeket is nyerni, valamint a bajnoki cím is lehetséges. Kemény lesz, de lehetséges.”

A szakember továbbá elmondta, úgy érzi, Lewis Hamilton ismét rátalálhat régi önmagára, hiszen egy rendkívül versenyképes autó áll rendelkezésére.

„Azt hiszem, pozitív dolog, hogy a fejében minden rendben van mostanra, hiszen hirtelen elhitte, hogy tud nyerni, és a köridők is ott vannak” – fogalmazott a McLaren vezére.

„Lewis nyerni akar. Nagyon önkritikus versenyző. Túlságosan a szívére veszi, amit a médiában mondanak. Túl érzékenyen érinti. De tanulni fog. Mindezzel együtt egy nagyon fiatal srác, sok figyelmet kap, sokkal több nyomást, és nagy elvárásokat támasztanak vele szemben.”

„Mi megpróbálunk segíteni neki, megpróbálunk együtt dolgozni a médiával.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!