Friss hírek

A McLaren a versenycsapat 30 százalékának eladását tervezi

A McLaren fontolóra veszi a versenycsapat 30 százalékos részesedésének eladását annak érdekében, hogy a következő F1-es szezonban növelni tudja versenyképességét.

A McLaren Csoportot súlyosan érintette a koronavírus-járvány: a vállalat 1200 embert bocsát el a koronavírus-járvány és a jövő évi költségvetés-csökkentés miatt, a versenycsapat létszámát pedig 70-re csökkentenék. 

A Sky News értesülései szerint a McLaren Racing – amely az F1-es és az IndyCar csapatot is magában foglalja – azt tervezi, hogy a versenycsapat 30%-os részesedését eladják. 

Hirdetés
 

A 2021-es szezonra új költségvetési limitet vezet be a Forma-1: 145 millió dollárból kell gazdálkodniuk a csapatoknak, ebben pedig a McLaren nagy lehetőséget lát. Az istálló terve, hogy az új befektető segítségével akár a top 3 csapat között is szerepelhetnek jövőre. 

Az új résztulajdonosra azért is szüksége van a csapatnak, mivel 2022-ben érkeznek az új szabályok a Forma-1-be, így a fejlesztésekhez is szükségük lenne a befektetőre. 

A McLaren Racing jelenleg ugyanazokkal a befektetőkkel rendelkezik, mint az anyavállalat, így a 30%-os részesedés eladása szerkezetátalakítást jelentene a vállalaton belül. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

A McLaren a versenycsapat 30 százalékának eladását tervezi
Élő közvetítés: Az FIA díjátadó gálája
Wolff: A szűk oldalszekrényeknek nem volt közük a gyenge teljesítményhez
Teljesen más lesz az Aston Martin 2023-as F1-es autója, mint az idei
Ma veheti át második vb-trófeáját Max Verstappen
Szakított kedvesével Charles Leclerc

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!