Eifel Nagydíj
CIRCUIT DE BARCELONA-CATALUNYA, SPAIN - FEBRUARY 28: Carlos Sainz, McLaren MCL35 during the Barcelona February testing II at Circuit de Barcelona-Catalunya on February 28, 2020 in Circuit de Barcelona-Catalunya, Spain. (Photo by Glenn Dunbar / LAT Images)
Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

A McLaren a versenycsapat 30 százalékának eladását tervezi

A McLaren fontolóra veszi a versenycsapat 30 százalékos részesedésének eladását annak érdekében, hogy a következő F1-es szezonban növelni tudja versenyképességét.

A McLaren Csoportot súlyosan érintette a koronavírus-járvány: a vállalat 1200 embert bocsát el a koronavírus-járvány és a jövő évi költségvetés-csökkentés miatt, a versenycsapat létszámát pedig 70-re csökkentenék. 

A Sky News értesülései szerint a McLaren Racing – amely az F1-es és az IndyCar csapatot is magában foglalja – azt tervezi, hogy a versenycsapat 30%-os részesedését eladják. 

A 2021-es szezonra új költségvetési limitet vezet be a Forma-1: 145 millió dollárból kell gazdálkodniuk a csapatoknak, ebben pedig a McLaren nagy lehetőséget lát. Az istálló terve, hogy az új befektető segítségével akár a top 3 csapat között is szerepelhetnek jövőre. 

Az új résztulajdonosra azért is szüksége van a csapatnak, mivel 2022-ben érkeznek az új szabályok a Forma-1-be, így a fejlesztésekhez is szükségük lenne a befektetőre. 

A McLaren Racing jelenleg ugyanazokkal a befektetőkkel rendelkezik, mint az anyavállalat, így a 30%-os részesedés eladása szerkezetátalakítást jelentene a vállalaton belül. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!