A McLaren a versenycsapat 30 százalékának eladását tervezi

CIRCUIT DE BARCELONA-CATALUNYA, SPAIN - FEBRUARY 28: Carlos Sainz, McLaren MCL35 during the Barcelona February testing II at Circuit de Barcelona-Catalunya on February 28, 2020 in Circuit de Barcelona-Catalunya, Spain. (Photo by Glenn Dunbar / LAT Images)
A McLaren fontolóra veszi a versenycsapat 30 százalékos részesedésének eladását annak érdekében, hogy a következő F1-es szezonban növelni tudja versenyképességét.

A McLaren Csoportot súlyosan érintette a koronavírus-járvány: a vállalat 1200 embert bocsát el a koronavírus-járvány és a jövő évi költségvetés-csökkentés miatt, a versenycsapat létszámát pedig 70-re csökkentenék. 

A Sky News értesülései szerint a McLaren Racing – amely az F1-es és az IndyCar csapatot is magában foglalja – azt tervezi, hogy a versenycsapat 30%-os részesedését eladják. 

A 2021-es szezonra új költségvetési limitet vezet be a Forma-1: 145 millió dollárból kell gazdálkodniuk a csapatoknak, ebben pedig a McLaren nagy lehetőséget lát. Az istálló terve, hogy az új befektető segítségével akár a top 3 csapat között is szerepelhetnek jövőre. 

Az új résztulajdonosra azért is szüksége van a csapatnak, mivel 2022-ben érkeznek az új szabályok a Forma-1-be, így a fejlesztésekhez is szükségük lenne a befektetőre. 

A McLaren Racing jelenleg ugyanazokkal a befektetőkkel rendelkezik, mint az anyavállalat, így a 30%-os részesedés eladása szerkezetátalakítást jelentene a vállalaton belül. 

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS