Eifel Nagydíj
Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

A McLaren a versenyirányítást okolja

Kiábrándítónak és bosszantónak találja Jenson Button ausztráliai büntetését a McLaren-Mercedes csapatfőnöke, Martin Whitmarsh.


Kiábrándítónak és bosszantónak találja Jenson Button ausztráliai büntetését a McLaren-Mercedes csapatfőnöke, Martin Whitmarsh.

Buttont a melbourne-i verseny során sújtották áthajtásos büntetéssel, amiért a brit versenyző a Felipe Massával való küzdelme során kanyart vágott, és így került riválisa elé.

Whitmarsh elmondta, az esetet követően azonnal kikérték Charlie Whiting versenyigazgató véleményét az esetről, ők azonban nem szolgáltak tanáccsal, és miután Felipe Massa nem sokkal ezután a bokszba hajtott, Button a pozícióját sem tudta visszaadni a brazilnak.

„Úgy érzem, egy kicsit durván kezelték” – mondta Whitmarsh az eset kapcsán.

„Amint megtörtént az incidens, kikértük a versenyirányítás tanácsát, hogy mit is kellene tennünk. Azt mondták, reagálnak majd, de ez nem történt meg.”

„A következő dolog, amit tudtunk, hogy a stewardoknál tart az ügy, Massa kiállt a bokszba és nem tehettünk semmit. Ha azt mondják, hogy ’reagálni fogunk’, akkor őszintén szólva az ember azt várná, hogy reagáljanak is. Ez elég frusztráló és bosszantó.”

Button végül a hatodik helyen fejezte be a futamot, a Sauberek kizárását követően egy hellyel megelőzve Felipe Massát, ám esélye sem volt arra, hogy a legjobb helyekért szálljon harcba.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!