Friss hírek

A McLaren aggódik a BMW Sauber jövője miatt

A McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh komolyan aggódik a BMW Sauber jövője miatt, miután továbbra sincs helye a jövő évi rajtrácson, és semmit nem lehet tudni arról, hogy kik állnak az új tulaj, a Qadbak Investments mögött.

A McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh komolyan aggódik a BMW Sauber jövője miatt, miután továbbra sincs helye a jövő évi rajtrácson, és semmit nem lehet tudni arról, hogy kik állnak az új tulaj, a Qadbak Investments mögött.

Bár a német autógyártó bizonyos vezetői ismerik a befektetők kilétét és elmondásuk szerint semmi ok az aggodalomra, mivel az anyagi hátterük rendezett és biztosított, sokan úgy gondolják, hogy komoly gondok vannak a háttérben, ezért is megy a titkolózás.

A BMW a múlt hónapban erősítette meg, hogy a “közel-keleti és európai bázisú családokból” álló Qadbak Investments személyében, vevőt talált forma-1-es csapatára, ám ennél többet azóta sem lehet tudni a titokzatos befektető kilétéről.

Hirdetés
 

Az elmúlt hetekben kiderült, hogy az angol futballszövetség vizsgálja a cég jelenlétét a Notts County futballcsapatban, ami nem sok jót sejttet, mint ahogy az sem, hogy a cég egyik képviselője Russell King brit üzletember, akinek vagyonát lefoglalták adócsalás miatt.

Az már csak hab a tortán, hogy a BMW Saubernek nem sikerült meggyőznie a többi csapatot, hogy 14. belépőként, engedélyezzék indulásukat 2010-ben, így minden jel arra utal, hogy a svájci bázisú alakulat csak abban az esetben állhat rajthoz jövőre, ha az egyik új csapat mégsem tudja vállalni az indulást.

King egyébként korábban már “látogatást tett” a Forma-1-ben, méghozzá a McLarennel állt kapcsolatban, mikor azt tervezte, hogy egy dubai bázisú csapatot indít a királykategóriában, ami végül nem valósult meg.

Arra a kérdésre, hogy mit gondol a Qadbak jövőjéről, és mi a véleménye a céget képviselő személyekről, Whitmarsh a következőket felelte: “Gondolom, hogy Russell Kingre céloz, és azt kell mondanom, hogy komolyan elkezdtem aggódni a Sauber jövője miatt, mikor a nevét meghallottam.”

A hírek szerint a Qadbak-ügy a FOTA hétvégi megbeszélésén is előkerült Suzukában, ugyanis a csapatok semmiképpen sem szeretnék, ha egy kétes háttérrel rendelkező cég kerülne be a Forma-1-be.

A Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali azonban védelmébe vette a BMW-t, ugyanis véleménye szerint mindnyájuknak bízniuk kell a német autógyártóban, hogy nem paktál le olyan céggel, melyet nem vizsgált meg alaposan.

“Ha a BMW megfelelő gondossággal leellenőrizte a pénzügyi céget, akkor nekünk ezt tiszteletben kell tartani” – mondta az olasz szakember.

“Tudom, hogy számos híresztelés kering velük kapcsolatban, de ebben az ügyben meg kell bíznunk a BMW-ben. Elég megbízhatóak ahhoz, hogy maguk is el tudják dönteni, hogy a cégcsoport, a Sauber csapat új tulajdonosa elég jó, avagy sem.”

A BMW Motorsport igazgatója, Mario Theissen korábban elmondta, hogy a Qadbak egy erős anyagi háttérrel rendelkező cég, amely komolyan gondolja a Forma-1-et, máskülönben nem álltak volna szóba velük.

A német szakember azonban hozzátette, hogy mivel nem sikerült megszerezniük a többiek támogatását, és 14. csapatként nincs helyük a jövő évi rajtrácson, nagyon nehéz helyzetbe kerültek, mivel már meg kellene kezdeniük a tárgyalásokat a leendő partnerekkel, és nem utolsó sorban a versenyzőkkel.

A csapat éppen ezért az FIA-hoz fog fordulni, hogy foglaljon állást az ügyben, és hozzon döntést a csapat jövőjéről, mert vészesen fogy az idő.

“Ez természetesen egy hatalmas hátrány a csapat számára, mert már beszélnünk kell a leendő támogatókkal, és szponzorokkal, illetve döntést kell hoznunk a versenyzői fronton is, ami így roppant komplikált és bonyolult” – mondta Theissen.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!