Friss hírek

A McLaren ajtaja továbbra is nyitva áll Ricciardo előtt

Bár Daniel Ricciardo gyenge teljesítménye "nagy rejtély" volt a McLaren Forma-1-es csapatánál, az alakulat vezérigazgatója nem zárta ki, hogy a jövőben valamikor még együtt versenyezzenek.

Daniel Ricciardo és a McLaren közös története az eredeti elképzelésekhez képest egy évvel korábban, már idén véget ért, miután az ausztrál pilóta teljesítménye rendre elmaradt minden elvárástól. A csapat ezért úgy döntött, két év után szélnek ereszti a nyolcszoros futamgyőztest, hogy a helyére egy másik, fiatalabb ausztrál pilótát ültessen. Ricciardo azóta a Red Bullnál találta meg a helyét, de Zak Brown vezérigazgató nem zárta ki egy esetlege folytatás lehetőségét. Felemlegette Ricciardo 2021-es villanását is, amikor Monzában váratlanul versenyt nyert.

“Kemény volt, hiszen mindannyian szeretjük Danielt. A garázsban, a rádióban és a központunkban nagyszerű személyiség, de néha a dolgok nem jönnek össze. Nagy rejtély ez, hiszen kétségkívül tehetséges. Ezt Monzában is bizonyította. Nyolc versenyt nyert, és ezek nem olyan győzelmek, hogy az egyes kanyarban mindenkit kiütöttek.”

Hirdetés
 

“Mindenki számára frusztráló volt a helyzet. Monza emléke viszont a harmincéves motorsportos karrierem legjobb emléke, amit neki köszönhetek. Szívből kívánom, hogy visszatérjen a Forma-1-es rajtrácsra. Az ajtónk nyitva áll, ha a jövőben úgy alakul, hogy beülne egy McLarenbe. Imádnám, ha ismét együtt versenyeznénk.”

A McLaren Oscar Piastrit ülteti Ricciardo helyére, akitől sokat vár a vezérigazgató.

“Hisszük, hogy Oscar szenzációs pilóta lesz. Sok bajnokságot az első évében megnyert, ami mindig arról árulkodik, hogy különleges versenyzőről van szó. Nagyszerű hozzáállással rendelkezik, és Lando tapasztalatait figyelembe véve hisszük, hogy a fiatalság és a tapasztalat kiváló elegyével lesz dolgunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!