Lépj be az F1Világ Paddockba és kövesd élőben a Szaúd-Arábiai Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

A McLaren aláírta az új Concorde Egyezményt!

A McLaren F1-es csapata megerősítette, hogy az istállók közül elsőként aláírta az új, 2025-ös szezon végéig szóló Concorde Egyezményt – ezzel is bizonyítva hosszú távú elköteleződésüket a sport iránt.

A McLaren istálló hivatalosan is bejelentette, aláírták az új Concorde Egyezményt, amely a csapat közleménye szerint mindenképpen előreviszi majd a sportot

A Forma-1-es csapatok közül a McLaren az első, amely aláírta az egyezményt, habár nemrégiben a Ferrari is bejelentette, készen áll a megállapodásra.

„A Forma-1 az új egyezménnyel újabb fontos lépést tett a fenntartható, erős jövő felé vezető úton.  Ez a megfelelő megállapodás a megfelelő időben a sport, a tulajdonosok, a csapatok és legfőképpen a rajongók számára” – nyilatkozta Zak Brown, a McLaren ügyvezetője. 

Brown elmondta, elégedettek a pénzügyi, technikai és sporttal kapcsolatos szabályozásokkal, és úgy gondolja, az egyezmény megalapozhatja egy sokkal versenyképesebb és izgalmasabb Forma-1 jövőjét

„Egy sokkal méltányosabb sport mindneki számára jobb: a bevételek elosztásában nagyobb egyensúly lesz a csapatok között, és egyértelműbb, egyszerűbb irányítás, amely a sportot helyezi előtérbe. Ez a megállapodás hosszú távon csak erősíteni fogja a konstruktőröket.”

Néhány nappal ezelőtt a Mercedes is bejelentette, készen állnak arra, hogy aláírják az új Concorde Egyezményt, habár korábban úgy érezték, számukra nem megfelelőek az irányok. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!