A McLaren az F1 érdekében elállhat a fellebbezéstől - F1VILÁG.HU

A McLaren az F1 érdekében elállhat a fellebbezéstől

HIRDETÉS

A McLaren Mercedes nagy valószínűséggel nem nyújtja be fellebbezési kérelmét minden eddiginél súlyosabb büntetése ellen, mert azt kívánja a Forma-1 érdeke, mondta a csapat vezetője, Ron Dennis szombaton Spa-Francorchamps-ban.

A McLaren Mercedes nagy valószínűséggel nem nyújtja be fellebbezési kérelmét minden eddiginél súlyosabb büntetése ellen, mert azt kívánja a Forma-1 érdeke, mondta a csapat vezetője, Ron Dennis szombaton Spa-Francorchamps-ban.

A Motorsport Világtanács csütörtöki meghallgatásán döntött arról, hogy elveszi a McLarentől a konstruktőri pontjait, illetve rekordösszegű 100 millió dolláros büntetéssel sújtja a wokingi alakulatot, amiért a Ferrari titkos információinak birtokában volt.

“Ha nem adjuk be fellebbezésünket, akkor azt csakis azért tesszük, hogy végleg lezárjuk az ügyet” – mondta Dennis szombaton a kíváncsiskodó riportereknek. “A többi csapat, reményeim szerint megérti, hogy a sport érdekében nyeljük le a pénzbüntetést.”

A McLaren vezetése mindezek ellenére továbbra is tagadja, hogy felhasználta volna idei autója fejlesztésénél a rivális Ferraritól szerzett információkat, és azzal jogtalan előnybe került volna ellenfeleivel szemben.

Ezzel szemben viszont az FIA nyilvánosságra hozta a csapat versenyzőinek levelezéseit, melyekből egyértelműen kiderült, hogy a McLaren igenis kísérletezett a kiszivárogtatott információkkal, jóllehet azt valóban nem lehetett bizonyítani, ezzel előnybe került-e a többiekkel szemben.

Dennis csapatának még hat napja van arra, hogy beadja fellebbezését az FIA csütörtöki ítélete ellen. A brit szakember elmondta, javaslatot fog tenni a csapat részvényeseinek, akik majd kimondják a végső szót az üggyel kapcsolatban.

Azonban Dennis hangsúlyozta, ha mégis úgy döntenek, nem fellebbeznek az ügyben, az nem azt jelenti majd, hogy elismerték bűnösségüket.

“Nem akarom tovább húzni, ha egyszer s mindenkorra véget vethetek az ügynek” – mondta Dennis. “Mindenkinek érdeke, hogy mielőbb vége legyen a kémügynek.”

A McLaren, melynek 40%-át a DaimlerChrysler birtokolja, az egyik legjobb anyagi helyzetben lévő csapat a mezőnyben. Annak ellenére sincsenek adósságai, hogy nemrégiben 600 millió dollárt költött hipermodern wokingi főhadiszállására. A brit alakulat éves költségvetése 450-500 millió dollárra rúg, így a 100 milliós büntetés, mely a valóságban – a televíziós jogokból befolyó összegek levonása után – kevesebb lesz, nem jelent különösebb problémát a csapatnak.

“Rajtunk kívül még egy csapat van a mezőnyben, amelyet 100 millió dolláros büntetéssel lehetne sújtani” – monda Dennis. “Úgy gondolom, hogy nem harcolunk, lenyeljük a büntetést, ezzel véget vetve a már hónapok óta húzódó kémügynek.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!