A McLaren biztos benne, Ricciardo összekapja magát - F1VILÁG.HU

A McLaren biztos benne, Ricciardo összekapja magát

HIRDETÉS
A McLaren Forma-1-es csapatát irányító Andreas Seidl azt mondja, nincs kétsége afelől, hogy versenyzőjük, Daniel Ricciardo előbb-utóbb összekapja magát, és újra azt a teljesítményt nyújtja majd, mint amit „mindannyian megszoktunk tőle”.
Daniel Ricciardo, McLaren MCL35M

Az ausztrál pilóta a Renault-tól szerződött át a McLarenhez az idei évre, ám miközben csapattársa, Lando Norris háromszor is dobogóra állt már, az ő legjobb eredménye a 6. hely volt a 2021-es idényben.

Ricciardo nem érzi otthonosan magát a csapat autójában, és csapatával keményen dolgozik azon, hogy ez megváltozzon.

„Természetesen számunkra is kiábrándító, hogy tovább tart, mint vártunk” – mondta Andreas Seidl csapatfőnök. „Ugyanakkor viszont nem ez az első eset, találkoztam már olyasmivel pályafutásom során, hogy nem indul be valami rögtön. Nem olyan könnyű és sima dolog ez, egy komplex csapatváltás történt a télen.”

„De továbbra is nagyon-nagyon magabiztos vagyok, és meggyőződésem, hogy egy ponton összeáll majd minden, és eljön a nap, amikor Daniel teljesen kényelmesen érzi majd magát az autóban, és akkor újra azt a Danielt látjuk, akit mindannyian látni szeretnénk. Azt a Danielt, aki hétvégéről hétvégére azt a teljesítményt nyújtja majd, amit mindannyian megszoktunk tőle.”

Ricciardo az eddigi kilenc versenyen mindössze 40 pontot gyűjtött, miközben Norris már 101 egységnél jár. Habár az ausztrál a versenyeken általában pontot szerez, az időmérőkön egyértelműen küszködik.

„Természesen ez most egy kihívásokkal teli időszak számára és számunkra is, főleg azt látva, hogy Lando lép el” – mondta a csapatfőnök. „De együtt nézünk szembe ezzel a kihívással, Daniellel közösen. Fontos, hogy higgadtak maradjunk ezekben a pillanatokban, és közösen dolgozzunk a kihívásokon, és megtegyük a lépéseket, még ha azok apró lépések is. Biztos vagyok abban, hogy összeállnak majd a dolgok.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!