A McLaren „büszke” és „elégedett” lehet az első tesztnap után – Sainz

Fotó: Circuit de Barcelona-Catalunya
Carlos Sainz, McLaren, Barcelona, Testing Day One
A McLaren Forma-1-es csapatának újonnan szerződtetett versenyzője, Carlos Sainz azt mondja, csapata „büszke” és „elégedett” lehet az első barcelonai tesztnap után.

A spanyol versenyző a Pirelli C3 jelölésű abroncsaival a második leggyorsabb időt autózta a hétfői nyitónapon. Sainz összesen 119 kört tett meg az MCL34-es kódjelet viselő McLarennel, habár nem volt sima napja, délután ugyanis kisebb problémája támadt autójával.

„Azt gondolom, a csapatnál mindenki büszke és elégedett lehet” – mondta Sainz a tesztnap végén.

„A télen elvégzett kemény munka, a terv, hogy korán összeraktuk az autót a bemutatóra, és már 9 órakor pályára gurulhattunk, kifizetődött. Délután néhány hosszabb etapot is megtettünk, és este 6 órakor fejeztük be a napot.”

„Szóval határozottan jó kezdés volt, és elégedett lehet mindenki itt a pályán. De nem szabad elfelejtenünk azokat az embereket sem, akik Wokingban dolgoznak – ők ugyanis azok, akik összerakták ezt az autót.”

Fotók Sainz hétfői tesztnapjáról

Sainz a Renault-tól érkezett a McLaren csapatához, elmondása szerint pedig lenyűgözte őt az a „minőség” és „professzionalizmus”, amit a wokingi istállónál látott.

„Már amikor megérkeztem, akkor láttam a minőséget. Ez soha nem is volt kérdés. Már akkor nagyon bíztam ebben a csapatban, mielőtt megérkeztem hozzájuk” – magyarázta.

„6 év alatt nem felejtik el, hogyan kell gyors autókat építeni, habár még messze vagyunk attól, ahol lenni akarunk. De szeretek ránézni az autóra, tetszik az, részleteiben mennyire kidolgozott.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS